Met een glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan afgelopen dinsdag toen Microsoft Inspire begon en Microsoft Nederland had een super fysiek event opgezet. Natuurlijk is het geen Las Vegas maar gewoon lekker in Amsterdam. Wat waren we er allemaal aan toe om elkaar weer te zien. Zo spreek je de Microsoft familie weer fysiek (in grote getallen), Microsoft partners die je lang niet hebt gesproken of zelfs alleen online hebt ontmoet en natuurlijk de hapjes als in kaas en worst. Wat een feest!

Stijling ziet er top uit!

Ik begon de dag in de studio van Microsoft Inspire Radio al vroeg om 9 uur. Ik wist een paar weken geleden al dat ik te gast mocht zijn en lang mocht komen in de studio. We namen de allerlaaste podcast van Teams Talk op! Wat een eer en wat jammer dat het dan ook de laatste is. Tijdens Inspire Radio hebben we het gehad over Tredion, mijn loopbaan maar ook over Dutch Women in Tech. Bedankt Jeroen Jansen en Michel Bouman dat ik mijn verhaal mocht komen doen. Wanneer de podcast klaar is zal ik deze dan ook zeker nog delen.

De podcast studio Microsoft Nederland

Het leuke van het concept rondom Inspire Radio was dat iedereen in de middag welkom was wanneer ook het programma begon. Alle partners hadden de mogelijkheid even binnen te stappen in de studio. Wat mij betreft een mooie manier om je partners aan het woord te laten! Vanaf een uur of 1 begon het programma waar de Country Partner of the Year bekend werd gemaakt. Waar je vervolgens diverse sessies kon bijwonen om kennis op te doen.

En dan in mijn ogen het aller aller allermooiste. De Keynote. Fantastisch om dit met een grote groep te bekijken. Zelfs nog vanaf scherm. Ik hou ervan! Al zie je Inspire toch ook wel innovaties die al eerder zijn aangekondigd maar nu dan met een duidelijker beeld waarom deze oplossing er is gekomen. Het grote plaatje wordt duidelijker.

Samen met Jan van Wijgerden namens Tredion aanwezig.

Ik deel hieronder de Hybride werken en de Slim werken aankondigingen. De aankondigen staan lekker dicht bij mij.

Hybride werken:

Zo vertelde Satya dat 73% van de eindgebruikers aangeeft dat zij hybride wil blijven werken. Nu we hybride willen blijven werken is het belangrijk dat medewerkers betrokken blijven. Zo introduceerde Microsoft Viva Goals. Ik schreef hier eerder een blog over. Helemaal nieuw kwam Viva Engage voorbij in de aankondiging. Een ontwikkeling gebouwd op het platform van Yammer. Ik schreef hier eerder een blog over. Ook zijn er wat innovaties die eraan komen binnen Teams denk aan Excel Live en andere samenwerkingsannotaties. Maar ook komt Teams Connect (Shared Channels) beschikbaar voor alle gebruikers. Eerder schreef ik hier een blog over met de voor en nadelen van Shared Channels.

Slim werken

Welke applicatie gebruik je nu bij welke type organisatie? Wat voor App heb ik nodig voor welk proces? Microsoft gaat dit makkelijker maken en er komen 10 veel voorkomende scenario’s waarbij wordt aangegeven welke apps vaak ingezet worden. Je kunt hier denken aan Approvals, Viva Learning, Viva Insights en ga zo maar door. Een scenario zou bijvoorbeeld kunnen zijn ondersteunen van datagedreven besluiten nemen, kennisontwikkeling van persoonlijke groei van medewerkers of het ondertekenen van documenten. Voor ieder proces is er wel een oplossing beschikbaar die samen komt in Microsoft Teams. Want dat is en blijft de plek waar je dagelijks in aan het werk bent.

De Keynote stond in het teken van meer doen met minder. En dus niet harder of langer werken. Gebruik de technologie en laat het voor je werken en pas het toe om je organisatie te versterken zodat we dus productiever kunnen gaan werken.

Microsoft Nederland bedankt voor het super leuke event. Complimenten aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Lijkt het je leuk een mail te ontvangen wanneer ik een nieuwe blog online heb geplaatst? Aboneer je dan!