Tijdens een vergadering is het vanzelfsprekend dat je kunt chatten. Een ieder ziet dan wie wat heeft geschreven of heeft gevraagd. Persoonlijk ben ik best wel fan van deze nieuwe optie in een Microsoft Teams vergadering. Q&A! Oftewel je kunt vragen zowel anoniem als niet anoniem stellen, antwoorden en kiezen of deze wel of niet worden gepubliseerd.

Hierbij kun je altijd vragen stellen zonder dat niet iedereen het perse hoeft te zien of af te leiden. Handig!

Standaard zit in een vergadering de optie van Q&A niet aan. Dit kun je aanpassen in de Vergadering opties in Outlook of in je Teams uitnodigingen. Wanneer je op vergader opties hebt geklikt kom je in de browser op de volgende vergader opties. Kies Enable Q&A.

Wanneer jij als organisator al in een vergadering zit kun je nog steeds de vergaderopties aanpassen. Zelfs tijdens je vergadering komt de knop Q&A er boven in de balk bij!

Kortom, veel vragen.. Verzamel ze in een Q&A. Maar ook een situatie waar het fijn is om eventueel anoniem een reactie te kunnen versturen daar kan de Q&A functie zeker uitkomsten voor bieden.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!