Ik geef regelmatig bij mijn klanten Viva Workshops. Zeker bij organisaties die een Next Level stap willen maken. Ze willen meer inzicht op de gezondheid van hun mensen, laagdrempelig leermogelijkheden bieden, hun organisatie documenten en vooral ook de mensen die eraan werken en een bepaalde expertise hebben makkelijker vindbaar maken. Het allemaal nog makkelijker maken. Zeg nou zelf. Soms is het allemaal best een zoektocht naar welke bestanden waar staan, wie eraan heeft gewerkt of waar je nou welke informatie van de organisatie kan terugvinden toch? Dan heb ik nog niet gesproken over de cultuur van de organisatie of het delen van informatie aan je collega’s. De mogelijkheden zijn erg groot met Topics, Learn, Connect en Insights. Het mooie is dat de hele Viva familie onder te brengen is in Microsoft Teams.

Microsoft introduceerde afgelopen jaar Viva Goals. En ik kan hier nog niet heel veel over vinden. Juist daarom dacht ik. Ik ga op onderzoek uit! Het programma helpt organisaties met het bewerkstellen van Goals en zorgt dat teams hun strategische prioriteiten van het bedrijf bezig kunnen zijn doormiddel van OKR (Objectives and Key Results) framework. Voor een ieder die het leuk vindt om te zien hoe OKR eruit ziet kun je de sofware dat ontworpen is door Ally.io (een start-up dat Microsoft heeft overgenomen) hier bekijken.

Wanneer je als bedrijf heldere en duidelijke doelen heeft waar alle collega’s in zouden kunnen bijdragen zullen ze zich verbonden voelen en zeker toegevoegde waarde kan leveren aan jou organisatie. Door het laten zien en open stellen van je doelen weet iedereen waar ze aan moeten werken en hoe ze hieraan kunnen bijdragen!

Viva Goals is beschikbaar in Private Preview en zal later dit jaar voor beschikbaar worden doormiddel van een licentie. Ik kijk in ieder geval naar uit naar deze tooling want wat mij betreft is er niets krachtigers dan een gemengde doelstellingen in een organisatie en is het fantastisch wanneer je met z’n alle, jouw team of jij persoon aan bij kunt dragen!

Lijkt het je leuk om te abonneren? Je ontvangt bij het plaatsen van een nieuwe blog direct een mail in je mailbox.

Een gedachte over “Viva Goals voor het bijhouden van organisatiedoelen

Reacties zijn gesloten.