Ik moet je eerlijk zeggen. De aankondiging van Viva Engage kwam bij mij een beetje oververwachts binnen op Microsoft Inspire gisterenavond. Ik dacht direct yes een nieuw Viva onderdeel erbij. Iets nieuws! Maar ik had ook wel wat vraagtekens. Is dit nu eigenlijk Yammer maar met een andere naam? Waar is Yammer in dit verhaal? Er is toch juist best wel veel verandert in Yammer de afgelopen jaren dat kan toch niet weg zijn? Is dit nieuw? Vertel me meer!

Het leek me goed om dus op wat meer onderzoek uit te gaan vandaag en je te voorzien van de dingen die je wilt weten rondom Viva Engage. Viva Engage is gemaakt op Yammer. Mijn eerste reactie was dan ook… Gelukkig Yammer is niet weg. Er is veel vernieuwd in Yammer de afgelopen jaren. Ik merk dat er ook zeker nog een hoop klanten blij mee maak rondom verschillende scenario’s. Het hebben van gesprekken en de mogelijkheid tot reactie geven is wat mij betreft een mooie manier van kennisdeling, op de hoogte stellen van bepaalde updates of ook wel je het bouwen van je community. Het is anders geworden met de komst van Microsoft Teams waar je echt goed overna moet denken wat gaan we waar doen!

Ook merk ik wel dat er ook ontzettend veel organisaties ooit zijn begonnen maar het niet op de juiste manier hebben aangevlogen door bijvoorbeeld een gebrek aan adoptie of het goed nadenken over de nut en noodzaak van het platform en wat het de organisatie precies komt brengen. Een nieuwe naam kan dan in mijn ogen daarin ook weer nieuwe mogelijkheden met nieuwe functies om het een nieuwe kans te geven wanneer er een bepaalde behoefte ligt in de organisatie.

Een aantal vragen die ik direct had:

Zijn er kosten aan verbonden? Nee ook voor Viva Engage (evenals Yammer) zijn geen kosten aan verbonden.

Storytelling zoals Instagram? Hoe moet ik dat zien dan? Zoals de foto en video onder deze vragen zie je dat je als persoon kunt vertellen waar jij mee bezig bent om bijvoorbeeld het stukje innovatie waar je mee aan het werk bent. Of het leuke project wat je aan het doen bent te delen via een story. Of deze dan allemaal opgeslagen staan op je profiel of na bijvoorbeeld na zoveel uur verdwijnen daar kon ik nog weinig over vinden.

De community app in Teams? Wat gaat daarmee gebeuren? Als Admin in Teams kun je de Community app (Yammer) pushen zodat deze standaard vast komt te staan in Microsoft Teams. Als je deze al hebt zal er geen actie nodig zijn om deze om te zetten naar Viva Engage. Eerst zullen de komende weken de naam en het icontje veranderen en de nieuwe ervaringen zullen eind Augustus uitgerold worden. Heb je nu nog niet de Community app in je Teams staan. Deze zal standaard bij alle gebruikers worden uitgerold en standaard vastgezet worden. Gebruikers zullen hier dus standaard wel mee geconfronteerd worden mits je deze dus als admin uit zet.

Hoe zit het met verdere integratie? Viva Engage is een sociale laag over Microsoft365 heen. Updates, gepsprekken, verhalen and je community’s komen naar voren in je Teams activiteit, je Outlook inbox, Viva Connections en je profielkaart.

Gaat Yammer nou weg? Nee er wordt juist meer ontwikkeld in de Yammer service en in Viva Engage over het hele Microsoft365 platform heen.

Voor wie is Viva Engage interessant? Organisaties die remote en hybrid werken en een manier zoeken rondom communicatie en het versterken tussen relaties en werkgroepen. Het opbouwen van relaties is een grote uitdaging tussen het werken op afstand! Het kan dus een uitkomst bieden om werknemers te verbinden en te betrekken.

Meer lezen? Je kunt hier de aankonding vinden.

Wil je een mail ontvangen wanneer ik een nieuwe blog online heb gezet? Abonneer je dan op mijn blog.

3 gedachten over “Viva Engage en Yammer? Vertel me meer.

Reacties zijn gesloten.