Je wilt met iemand een afspraak maken maar bent natuurlijk super veel tijd kwijt door het heen en weer mailen en als ieamand een paar dagen later reageerd is er natuurlijk ook alweer een mogelijkheid dat je agenda inmiddels is verandert. Herken jij dit? Dan is een Bookingspagina ven jouw agenda echt iets voor jou.

Het is ontzettend makkelijk op te zetten met de volgende stappen:

Ga naar https://outlook.office.com/bookings en klik vervolgens op Nieuwe Bookings agenda.

Geef de naam van je agenda op (let op de url kun je later niet meer wijzigen dus denk goed na over je naam). Vervolgens kun je een logo en het bedrijfstype invoeren.

Klik op Agenda maken.

De service kun je aanpassen voor de dienst die jij gaat leveren. Of ook wel de afspraak die je met de andere persoon wilt maken. Je kunt bij de servicenaam het type afspraak neerzetten zoals bijvoorbeeld 1:1 Femke. Door op het potlootje te klikken krijg je meerdere opties te zien en kun je je duur aanpassen van 30 min naar een uur. En kun je zeggen mijn afspraak moet altijd online zijn.

Wil je de personen een keuze geven voor of wat voor afspraak of de duur van de afspraak maak je er een tweede service bij. Je kunt op een later moment je service kopieren of een gehele nieuwe maken.

Selecteer welke dagen er geboekt mag worden en tussen welke tijdstippen. Klik vervolgens op doorgaan.

Als deze service voor agenda is selecteer kies je je eigen naam en ga he door naar Service Bijwerken.

Vervolgens krijg je de optie om nog meer services te maken. Of je services te kopieren.

Je kunt nu keizen voor wie deze service is. Je kiest iedereen wanneer personen buiten de organisatie de bookings pagina mogen gebruiken en een afspraak mogen maken.

Je pagina is gereed en je kunt nu je pagina delen. De URL komt ook trvoorschijn. Wil je nog verder gaan om je kleuren aan te passen, bedrijfsgegevens zichtbaar te maken of een bevestiging te laten sturen na het boeken van een reserving. Dat kan. Bij instellingen kun je dit soort gegevens nog aanpassen.

3 gedachten over “Een URL die je kunt delen met externen waar andere jouw agenda kunnen boeken

Reacties zijn gesloten.