Microsoft Bookings daar ben ik behoorlijk fan van. Ik verwerk deze tooling in verschillende processen zoals een onboarding proces maar ook voor het delen van mijn agenda en mijn beschikbaarheid. Dan heb ik het nog niet over het registreren van werkplekken (straks hebben we daar natuurlijk Microsoft Places voor), auto’s, apparatuur en alles waarvan je gezamenlijk iets wilt boeken en afstemming of registratie nodig is. Ook zet ik het in voor het boeken van trainingen, workshops en events.

In Bookings kun je nu onder service en dan notificaties een opvolging instellen. Je kunt hier denken aan een week, een dag of een paar uur van tevoren dat je een mail wilt sturen over de boeking die men heeft gedaan en nog wat extra informatie daarin verwerken.

Een mooie tip is om bij een terugkerende boeking in het bericht de bookings agenda link te zetten zodat men een herinning krijgt om een nieuwe booking te maken.

Verder viel mij op dat er nieuwe integraties mogelijk zijn.

Mooie ontwikkeling die een hoop mogelijkheden kan bieden als je denkt aan taken aanmaken en bijvoorbeeld informeren van een boeking. Doing more with less :).

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!