Viva Topics zorgt ervoor dat kennis samenkomt voor medewerkers rondom Microsoft365 apps die elke dag gebruikt worden. Je kunt hier denken aan SharePoint, Word, PowerPoint, Outlook en Excel.

Zo wordt er automatisch doormiddel van Artifical intelligents informatie  voorzien rondom onderwerpen in jouw organisatie. Het verzamelt informatie over hen, zoals een korte beschrijving, mensen die aan het onderwerp werken en sites, bestanden en pagina’s die eraan gerelateerd zijn. Een kennismanager of bijdrager kan ervoor kiezen om de onderwerpinformatie indien nodig bij te werken.

Wat ga je dan precies zien?

SharePoint hoogtepunten worden weergegeven op een zogenoemde onderwerp pagina. Zo zie je ook de documenten die bij dit onderwerp horen en bij de personen die werken aan dit onderwerp. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een project.

Zoek resultaten worden beter. De resultaten van bepaalde onderwerpen die spelen in de organisatie kunnen terug worden gevonden via Office.com. Alle informatie die je nodig hebt zoals de personen en de documenten zijn terug te vinden.

Office applicaties met zoek resultaten in Word, PowerPoint, Outlook en Excel. Antwoorden op vragen rondom onderwerpen komen tevoorschijn in de zoek resultaten.

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in de onderwerpen pagina en zijn aan te passen door een een kennismanager.

Wil je starten met Topics. Zo bereid je dit voor:

Migrate, connect, modernize, secure, and identify steps for onboarding to Viva Topics.

Migreer content naar SharePoint. Indexering werkt alleen op SharePoint. Het is belangrijk dat je dus connent beschikbaar maakt in SharePoint. Zo moet het duidelijk zijn bij medewerkers die OneDrive gebruiken de gegevens dan niet mee worden genomen.

Connect met Microsoft Graph. Externe gegevens kun je koppelen met een connector via Graph.

Topics werken in combinatie met Moderne SharePoint pagina’s. Deze zijn nodig om de topics weer te kunnen geven.

Beveilig jecontent. Zorg ervoor dat de juiste machtigingen op de juiste gegevens staan zodat ook de juiste Topics zichtbaar gaan worden met daarbij relevante content dat inzichtelijk is.

Identificeer kennis managers en maak onderwerpen. Help AI met het bestigingen van onderwerpen.

Natuurlijk moeten gebruikers een licentie krijgen die gebruik willen maken van Topics. Je kunt hier zien hoe dit aanzet in je omgeving.