Een paar dagen geleden deelde ik een post hoe je een pagina van je eigen kalender kunt maken en die zo met externen kunt delen. Maar met Bookings kun je nog zoveel meer. Zo maak ik regelmatig Bookings rondom een inwerkproces in diverse organisaties die ze dan intern delen met hun nieuwe collega’s. Je gebruikt dan niet je eigen kalender maar die van jou collega’s. Met een geautomatiseerd email deek je de URL die op de eerste werkdag binnen komt.

Iedere organisatie wil zijn of haar nieuwe collega’s zo goed mogelijk inwerken. Daarbij zie je vaak dat er bepaalde kennismakingsgepsrekken of uitleg gesprekken gegeven moeten worden over bijvoorbeeld diensten en producten.

Met Microsoft Bookings kun je verchillende services maken met tijdblokken. Je nieuwe collega ontvangt de Bookings pagina en is zelf verantwoordelijk voor het hele proces. Deze persoon ziet duidelijk wanneer welke collega’s beschikbaar zijn en kan zo alle afspraken zelf inplannen en zich voorzien van informatie over de organisatie. Ook weet deze persoon precies welke personen hij of zij allemaal zal moeten gaan spreken.

2 gedachten over “Inwerkproces nieuwe medewerker via Bookings

Reacties zijn gesloten.