Microsoft Bookings kun je gebruiken om je vergadering virtueel als fysiek in te plannen (hier lees je hoe je een Bookings kunt maken). Maar binnenkort is het ook mogelijk om deze te gaan koppelen aan Teams. De Microsoft Bookings-app in Teams wordt geïntegreerd met Microsoft 365 Forms. Hier kun je zien hoe ver dit op de roadmap staat en wanneer dit uitgerold gaat worden. Microsoft 365 Roadmap ID 87607. De verwachting is dat dit half Maart start met de uitrol en eind Maart overal uitgerold zou moeten zijn.

Maar wat kun je hier nu precies mee? Met deze nieuwe functie kunnen beheerders en planners workflows voor het verzamelen van gegevens vóór bezoeken inschakelen voor virtuele bezoeken door Microsoft 365-formulieren te koppelen aan afspraken in de bookings-app in Teams.

Waar moet je rekening meehouden:

  • Beheerders kunnen formulieren koppelen aan een boekingsservicetype via de boekingsapp in Teams.
  • Bij het maken van een nieuwe afspraak vanuit de Bookings-app in Teams worden formulieren die aan de boekingsservice zijn gekoppeld, automatisch toegevoegd aan de afspraak.
  • Formulieren die aan een afspraak worden toegevoegd, worden opgenomen in de e-mailbevestiging die naar de deelnemer gaat.
  • Wanneer formulierreacties worden ingediend door de deelnemer, kunnen medewerkers de status van de indiening bekijken in het formulier afspraakdetails in de Bookings Teams-app.
  • Deze functie wordt niet ondersteund via de Bookings-webapp.

Link je formulier aan een Bookings agenda

Linking a Form to your service type

Formulieren opgenomen in een e-mailbevestiging aan de deelnemer

Forms included in an e-mail confirmation to the attendee

Mocht ik deze functie live zien in Microsoft Teams hoor je van mij!

Once an attendee submits a response, staff can view the status of the submission in the appointment details form within the Bookings app in Teams

Once an attendee submits a response, staff can view the status of the submission in the appointment details form within the Bookings app in Teams