Afgelopen weekend was het dan zo ver. CollabDays België. Het was te gek om bekende weer eens te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en mensen te spreken die je alleen nog maar online ontmoet hebt maar nu dan eindelijk in het echt zag! Ik kan alleen maar zeggen dat ik er enorm van geniet om zo heerlijk in alle eventjes te zitten en kennis op te doen maar zeker ook te delen!

Mijn sessie ging over Automate your onboarding process with Power Automate. Allerlei scenario’s om mee rekening te houden wanneer je iemand aanneemt en hoe je mensen aan je organisatie kunt laten binden. De gebruikers ervaring was dan ook wel mijn boodschap om dat optimaal in beeld te krijgen! Wat is de weg die joe toekomstige nieuwe collega mogelijk gaat bewandelen en hoe kun je ze aan je laten binden ook voordat ze hebben getekend.

Maar dan natuurlijk in combinatie met hoe kun je je proces soepel laten verlopen bij elke stap die je (mogelijke) toekomstige medewerker zet in je organisatie. Geautomatiseerd! Met deze sessie heb ik twee verschillende cases belicht die een andere nut en noodzaak hadden bij hun onboarding proces.

Een leuke indruk van de dag en de sessie kun je hieronder vinden. Organisatie, sponsoren, vrijwilligers en sprekers bedankt voor een geslaagd event. De organistatie achter dit event is BIWUG. Ze organiseren naast een jaarlijks event ook meet-ups. Een tip is dan ook sluit je aan bij BIWUG en blijf op de hoogte van toekomstige events!