Sinds 2018 ben ik erg actief in de Microsoft Community. Ik ging naar mijn eerste Microsoft conferentie Ignite en ontmoete daar zoveel mooie mensen in Orlando. Na deze conferentie bleef ik nog steeds contact houden met verschillende mensen over de hele wereld over nieuwe functionaliteiten, problemen waar we tegen aanliepen waar gave oplossingen uitkwamen, kennis op allerlei vlakken met elkaar deelde en het gewoon enorm gezellig hebben! Al snel wist ik dat ik hier meer van wilde hebben en dit precies aansluit bij mij als persoon. Want hier krijg ik energie van!

Het lijkt me leuk om jou mee te nemen in de Microsoft Community waar ik oprecht heel veel plezier aan beleef. Waar ik actief ben en welke personen jij zeker zou moeten gaan volgen. Ze inspireren mij en zullen jou ook inspireren! Voor mij is de community niet meer weg te denken en heb ik een grote groep “vrienden” bij gekregen met allemaal passie voor hun vak.  

Wat mij betreft moet je deze mensen allemaal volgen en verdienen ze het om in spotlight te staan:

  • Albert-Jan Schot leerde ik kennen in Orlando en is inmiddels MVP M365 Development, M365 Apps & Services. Ik heb Albert-Jan al redelijk vaak moeten raadplegen voor advies. De PowerShell scriptje vliegen altijd om de oren en niks is te gek. De DIWUG events en CollabDays NL samen met Maarten Eekels en Bram de Jager. Dikke aanrader om bij aan te sluiten om kennis te delen of om kennis op te doen!
  • Lou Creemers ken ik via Twitter. Dit is me een ster! Ze deelt eigenlijk haar hele leven als student met een baan ernaast als Web Developer. Vrouw met ambitie en ook nog eens humor! Ze is net als ik gestart met het spreken op conferenties.
  • Michel Bouman is de persoon binnen Microsoft die ik het langste ken. Zijn TeamsTalks met Jeroen Jansen, het helpen van partners en de stappen die hij heeft gemaakt maar ook andere helpt om te maken zijn prachtig. Op dit moment Technical Lead binnen Teams Rooms team. Een aanrader om te volgen om op de hoogte te blijven met updates vanuit Microsoft. Oh… en er is een Teams Talks Microsoft Teams omgeving waar men regelmatig vragen stelt rondom Teams gerelateerde vragen. Ik maak er een sport van mensen te kunnen helpen in deze omgeving!
  • Peter Rising heb ik leren kennen via Twitter. Inmiddels hebben we samen een Twitter Space opgezet waar we wekelijks diverse onderwerpen laten passeren en iedereen een kans geven zijn of haar kennis te delen of juist lekker mee te luisteren. Ik verbaas me wat Peter doet voor deze community en wat hij betekend voor andere. Hij is een ware inspirator! Daarnaast is hij een MVP M365 Office and Apps. Hij laat wat mij betreft zien dat er belangrijke dingen zijn in het leven en deelt zijn verhaal over de persoon achter IT. Er is niks belangrijkers dan je familie en je gezondheid! Zijn podcast is een aanrader om naar te luisteren!
  • Esther Barthel heb ik ontmoet bij onze Dutch Women in Tech community. Ze sprak daarnaast ook nog eens in onze MVP sessie waar ze haar inspirerende verhaal vertelde hoe ze in de IT is gestart, wat ze allemaal doet en waar ze tegen aan is gelopen. Esther is daar om andere te helpen, je te coachen, voorzien van kennis en is naast MVP Azure ook Citrix Expert. Wat heeft ze een kennis en ervaring die ze graag met je deelt! #womaninit!
  • Stacy Cashmore heeft net als Esther haar verhaal verteld binnen Dutch Women in Tech waar ik regelmatig nog aan terug denk. Haar weg binnen de community en de dingen die ze doet zijn geweldig. Ze is MVP Developer Technologies. Daarnaast kom ik Stacy regelmatig tegen bij events als spreker maar ook als organisator bij o.a. Azure Lowlands samen met Henk Boelman, Roelant Dieben en Sjoukje Zaal. (ook allemaal mooie namen om te volgen)

Er zijn zoveel namen die ik nog zou willen delen. Wie weet een deel 2, 3, 4 of zelfs een 5 gaan maken? Want er zijn zoveel mensen die het verdienen om hier te staan. #communityrocks

De community is voor iedereen. Deel je kennis, geef andere een kans en leer van elkaar. Maar blijf vooral gewoon lekker jezelf en doe de dingen die waar jij energie van krijgt en wat jij belangrijk vindt.

Liefs, Femke

Een gedachte over “#CommunityRocks #1

Reacties zijn gesloten.