Vorige week deelde ik mijn eerste blog over mensen die mij inspireren in de community. Er zijn zeker meer mensen die in het zonnetje gezet mogen worden!

Sinds 2018 ben ik erg actief in de Microsoft Community. Ik ging naar mijn eerste Microsoft conferentie Ignite en ontmoete daar zoveel mooie mensen in Orlando. Na deze conferentie bleef ik nog steeds contact houden met verschillende mensen over de hele wereld over nieuwe functionaliteiten, problemen waar we tegen aanliepen waar gave oplossingen uitkwamen, kennis op allerlei vlakken met elkaar deelde en het gewoon enorm gezellig hebben! Al snel wist ik dat ik hier meer van wilde hebben en dit precies aansluit bij mij als persoon. Want hier krijg ik energie van!

Het lijkt me leuk om jou mee te nemen in de Microsoft Community waar ik oprecht heel veel plezier aan beleef. Waar ik actief ben en welke personen jij zeker zou moeten gaan volgen. Ze inspireren mij en zullen jou ook inspireren! Voor mij is de community niet meer weg te denken en heb ik een grote groep “vrienden” bij gekregen met allemaal passie voor hun vak.  

Wat mij betreft moet je deze mensen allemaal volgen en verdienen ze het om in spotlight te staan:

  • Michelle Wong leerde ik kennen via Twitter en via Dutch Women in Tech. Wij weten elkaar uit te dagen en vinden het leuk om samen te discusseren over nieuwe dingen en wat voor invloed dit heeft voor onze klanten. Michelle staat altijd klaar om je te helpen! Ze heeft fantastische Apps! Een getalenteerde dochter die sprekers tekent op conferenties (I LOVE IT). Michelle heeft een ontzettend mooi verhaal hoe ze is ooit MVP is geworden. Je moet haar er eens om vragen!
  • De WorkplaceDudes. Jeroen, Richard en Engin. Deze groep heeft mooie plannen voor de toekomst en vinden het geweldig om andere een kans te geven te spreken in hun podcast! Ze beleven daar zoveel plezier aan en dat straalt ervan af!
  • Jonas Bøgvad ken ik nog niet zo erg lang. Maar wow ik ben onder de indruk! Hij heeft een geweldige Discord over Microsoft Enterprise Mobility + Security waar een community in zit die erg actief is. Ik ben erg blij dat ik daar onderdeel van mag zijn! Link om lid te worden.
  • Marjolein Hoekstra is een erg betrokken persoon binnen de Microsoft community. Ze organiseerde tot vrij kort TweetMeets voor de educatie kant. Marjolein heeft ontzettend veel ervaring met community’s en een echte inspirator!
  • Maarten Goet kun je niet missen in de community. Altijd daar om te helpen en zelfs te coachen. Bij Maarten denk je onder andere aan Experts Live. Daar moet je dan ook echt heen want in mijn ogen is dit het kennisevent van Nederland op het gebied van Microsoft waar je niet onderuit kan.

Er zijn zoveel namen die ik nog zou willen delen. Want er zijn zoveel mensen die het verdienen om hier te staan. #communityrocks

De community is voor iedereen. Deel je kennis, geef andere een kans en leer van elkaar. Maar blijf vooral gewoon lekker jezelf en doe de dingen die waar jij energie van krijgt en wat jij belangrijk vindt.

Liefs, Femke