Een Teams chat opslaan in OneNote. Dat kan handig zijn toch? Met een workflow in Microsoft Teams kun je dit makkelijker realiseren. Ik heb regelmatig dat ik informatie ontvang van mijn collega’s of externen waar ik nog een keer wat mee moet doen. Bijvoorbeeld met een volgend gesprek bij een klant, in een volgende teammeeting of als reminder voor mezelf. Een chat doorzetten als opslag in OneNote is dan super handig!

Is een workflow nieuw voor jou? Je kunt hier nog meer oplossingen rondom workflows vinden en ik leg ook direct uit hoe je naar workflows in Teams gaat.

Wanneer je bovenaan in de zoekbalk OneNote zoekt kom je onderstaande sjabloon al tegen.

Nadat je bent aangemeld met je account kun je kiezen welke OneNote je wilt gebruiken met daarbij welke sectie. Ik zelf gebruik vaak mijn OneNote die ik heb gekoppeld aan mijn persoonlijke OneDrive. Klik op Add workflow and create Item. Je kunt ook een OneNote koppelen die aan een SharePoint/Team vast zit.

Je krijgt een melding dat je workflow gereed is en gebruikt kan worden.

Wanneer je nu achter de chat op de puntjes klikt en meer acties aanklikt staat daar je workflow die je kunt gebruiken. De chat komt automatische in de juiste pagina terecht.

Je zou er voor kunnen kiezen om meerdere workflows te maken die in verschillende OneNotes uitkomen. Bijvoorbeeld wanneer je veel chat over een bepaald project en je wilt dat de chat daarin ook nog ergens ander gewaardborgd wordt. Handig om dan dus een workflow per Team aan te maken.

Lijkt het je leuk om een mailtje te ontvangen wanneer ik een nieuwe blog plaats? Abboneer je dan op mijn blogs.