Je zult vast gebruik maken van Viva Insight door het ontvangen van standaard e-mail met inzichten in gebruik en tips in tricks. Deze inzichten zijn gericht op jou als persoon. Maar je kunt je inzichten uitbreiden met inzichten over je team. Hier heb je een extra licentie voor nodig. Viva Insight is een die beschiknaar in Microsoft Teams evenals via de browser.

Managers inzichten kun je vervolgens terugvinden bij je “mijn team” tab in de Viva Insight app. Wannneer je een licentie hebt gekregen vanuit je organisatie en jij een manager bent zul je het tabje dan ook zichtbaar hebben in Viva Insights.

Je kunt je team daarin aanpassen. Informatie wordt uit Azure Active Directory gehaald dus wellicht dat jou team al helemaal goed staat. Zo niet kun je er nog mensen bij zetten. Wanneer je team compleet is druk je op bevestigen.

Er komt gelijk een mooi overzicht van al je team inzichten zoals collega’s waar het tijd voor is om een 1:1 mee in te plannen maar ook om iemand anders een compliment te geven.

Wanneer je klikt op jou Habbits kaart (inzichten kaart) en kiest voor Explore kun je meer inzichten zien van het contact met jou Team.

Zo wordt er data gebruikt vanuit Exchange Online mailboxen en SharePoint documenten. Je ziet natuurlijk alleen data waar jij als persoon ook toegang tot hebt een geen data die niet ingezien mag worden.

Viva Insight geeft je ook suggesties om je te helpen. Bijvoorbeeld als je veel meetings hebt met je team zou je dus kunnen zeggen we kiezen voor een no-meeting dag elke week om zo een dag goed door te kunnen werken.

Stay connected tab in Viva Insights geeft jou aan wanneer je geen 1:1 vergaderingen hebt staan met je team dat je deze kunt gaan plannen en met wie.

Al deze inzichten kunnen jou als manager andere inzichten geven. Zo viel het mij bijvoorbeeld op dat ik vaak in de avonduren en de weekenden nog wat informatie door stuur via een chat met informatie over leuke dingen die ik heb gevonden. Ik ga ervanuit dat mensen dat dan de maandag vanzelf een keer gaan zien. Maar ik weet dat er toch personen zijn die afgeleid zijn in het weekend en eigenlijk hun rust verdienen. Mocht ik toch wat zien en wat willen sturen zorg ik dat ik een chat inplan om later te versturen. Je leest hier hoe je dit kunt doen.

Het is goed om te benoemen dat je geen informatie ziet van een andere collega. Alleen je teamdata of je eigen data.Wel kun je dus zien dat jou team vaak werkt op tijden na werk. Dit zouden voor jou signalen kunnen zijn om een mogelijke burn-out te kunnen voorkomen. Wat mij betreft er in ieder geval op te letten en eventueel over navragen in je team.

Lijkt het je leuk om elke dag een bericht in je mailbox te ontvangen? Abonneer je dan hieronder.

Een gedachte over “Wat is Viva Insight voor managers?

Reacties zijn gesloten.