Licht, camera en actie :). We vinden het allemaal belangrijk hoe we erbij zitten tijdens een vergadering. Zit ik goed voor de camera? Wat staat er op mijn achtergrond? Zit mijn haar wel goed? Maar zeker ook. Hoe is het licht op de kamer waar je vandaan deelneemt? Je kunt daarin een deel natuurlijk zelf aanpassen met natuurlijk daglicht of een ring lamp kopen. Hieronder twee voorbeelden.

Door het licht krijg je een ring in je ogen en ben je mooi uitgelicht

Verder heb ik op mijn achtergrond een leuk kleurlampje van Philips Hue staan. Deze geeft een enorm leuk achtergrond licht en maakt wat sfeer in mijn werkkamer. Het is heel leuk om hier wat mee te experimenteren en te zien wat je wilt uitlichten. Zo staat mijn licht standaard om een mooie award voor “ondernemer van het jaar” wat ik ooit heb gewonnen en daar graag wat over vertel tijdens mijn meetings!

Maar naast dat je heel veel in je eigen ruimte kunt doen kun je ook licht aanpassen in een Microsoft Teams vergadering. Zo kun je je licht aanpassen met “Adjust brightness” en “Soft focus”. Ideaal als je even op een andere plek zit dan dat je normaal zit en je denkt dat je camera wel wat licht kan gebruiken of wat meer zachtheid nodig heeft. Leuk om uit te testen en een keer uit te proberen. Je kunt dit instellen door in een vergadering op de drie puntjes te klikken en door te gaan naar “Device settings”. Onderin staan de nieuwe opties om je licht aan te passen en een filter te toe te passen