Bij het geven van een presentatie in een Microsoft Teams vergadering kun je al een geruime tijd jezelf voor of naast de presentatie zetten. Ik gebruik deze functie erg vaak. Het is erg fijn voor degene die de presentie aan het volgen zijn dat ze jou en de content goed kunnen zien en groot in beeld is. Je leest hier hoe je dit kunt gebruiken.

Toch is de reactie die ik dan vaak hoor van mensen die het hebben gebruikt. Oh mijn content staat nu niet op de juiste plek. Ik zit ervoor. Dat is sinds nu verleden tijd. Je kunt namelijk sinds nu in de Public Preview van Microsoft Teams (klik op drie puntjes bovenaan in je Teams naast je profielfoto -> About -> Public Preview) jezelf schalen en verplaatsen tijdens het presenteren in Teams.

Dit werkt alleen wanneer je in een vergadering deelt en daarbij een venster of scherm wilt delen. Via PowerPoint live werkt dit niet.