Waar zou je een timer voor gebruiken? Nou om niet uit te lopen tijdens een vergadering bijvoorbeeld. Of te zorgen dat je geconcentreerd en met focus een bepaalde taak of doel wilt afronden. Of dat je een reminder krijgt dat je bijvoorbeeld elke maandag om 9 uur een bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren. Ik zelf gebruik regelmatig een Timer om ervoor te zorgen dat ik mijn focus bij een bepaalde type werkzaamheden en het zorgen van een kleine pauze tussendoor. Zo werk ik 55 minuten ergens aan en gebruik mijn timer om dan even 5 min pauze in te houden en mijn benen te strekken. Ook wil ik een timer weleeens gebruiken bij een brainstormsessie waar ik een x aantal minuten maar aan wil besteden.

De timer stel je in een chat. Dus doe je wel met een persoon samen. Ik gebruik het ook weleens met mijn persoonlijke teams account zodat dat dan de chat is waarmee “ik samenwerk”. Ik krijg dan vanuit mijn account een melding in Teams dat mijn tijd op is. Mijn Teams heb ik altijd open staan en dat werkt dan dus voor mij persoonlijk fijn! Natuurlijk is deze timer vooral bedoelt om de persoon waarmee jij mee chat een reminder te geven dat jullie tijd op is! Ideaal voor brainstorm momenten waar je maar een bapaald x aantal minuten aan kunt besteden!

De melding die je krijgt ziet er zo uit.

Hoe kun je een timer instellen:

  1. Ga naar je Apps linksonderin je Teams.

2. Kies vervolgens Workflows.

3. Zoek op Timer en klik op Start a timer.

4. Pas de naam van je flow aan als je dat wilt en klikt op Sign in.

5. Je workflow is gemaakt. Klik op done.

6. Wanneer je nu bij een chat op de drie puntjes klikt in het chatvenster klik je op Workflows. Daar staat je Timer.

Vul de gegevens in op tijd hoelang de timer moet lopen, hoe vaak (wekelijks, dagelijks, etc) en je kunt jezelf ook een notificatie sturen wanneer er een bericht is geplaatst.

Een gedachte over “Een timer instellen in Microsoft Teams

Reacties zijn gesloten.