Helemaal nieuw is het niet. Je kunt al lang je Microsoft Forms formulier verzenden met externen of interne personen. Met een formulier kun je denken aan een enquête, poll of een vragenlijst zoals een toets die je verstuurd en terugkoppeling van wilt ontvangen en verzamelen.

Heb je dit nog nooit gedaan is het zeker de moeite om hier eens naar te kijken. Je kunt naar Forms gaan door op deze https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/online-surveys-polls-quizzes te klikken en jezelf aan te melden met je Office365 account.

Wat is er dan wel verandert? Manier van delen en de indeling daarvan is aangepast. Persoonlijk is het naar mijn idee net wat meer weg gestopt. Zo voorkom je dat je per ongeluk de link deelt met personen die opeens de antwoorden ook kunnen zien omdat jij de verkeerde link hebt gebruikt.

Geen opties meer om te delen als kopie of als sjabloon om samen te werken.
Wanneer je op de drie puntjes drukt komen de opties weer tevoorschijn

De verwachting dat begin Maart tot eind Maart dit bij alle omgeving is uitgerold.