Yesss een maand geleden ben ik MVP geworden. Super trots natuurlijk! Maar wat is het nu eigenlijk? Zoals Microsoft het omschrijft… een prestigieuze prestatie die wordt gegeven aan individuen die zich onderscheiden door hun technische vaardigheden en bijdragen aan de technologie-community. Hiermee krijg je eerder informatie van nieuwe ontwikkelingen, spar je met de product teams, werk je samen met andere MVP’s en heb een leuke titel op je naam staan.

Maar hoe wordt je een MVP? Het leek me leuk om een aantal persoonlijke tips met je delen.

  1. Deel jouw kennis met andere. Blijf je content bijhouden en geef niet te snel op. Zoek het gene wat jou energie geeft. Of dat nou een podcast, YouTube video, spreken op een event of een blogsite is.
  2. Maak connecties. Netwerken is belangrijk in elk vakgebied en dat geldt ook voor technologie. Maak verbindingen met andere professionals in uw vakgebied en deel jouw kennis en ervaringen. Zo kun je met mensen die op je blogs reageren een connectie zoeken, sprekers in de zaal, op een event of bijvoorbeeld via social media.
  3. Help Microsoft. MVP’s zijn vaak degenen die oplossingen bieden voor problemen. Maar ook ideeën aan te dragen om een product nog verder te verbeteren.
  4. Blijf leren. Je bent denk ik nooit klaar met leren.
  5. Samen sta je sterk. Zoek mensen om je heen met dezelfde passie.

Het worden van een MVP is niet eenvoudig. En is zeker geen ambitie in mijn ogen. Maar heeft tijd nodig om te vinden waar jij jezelf in kunt onderscheiden. Wanneer je opvalt kun je genomineerd worden door een andere MVP of door een Microsoft medewerker. Bij mij is dat heel vaak gebeurd en ben ik er ook heel vaak niet doorheen gekomen. Extra trots dat ik me nu dan een MVP mag noemen. Is er echt iets verandert? Nee :)! Ik deel nog steeds met dezelfde liefde en passie mijn bijdrage aan de Microsoft Community!

Thanks iedereen die mij heeft geholpen te groeien.