Toen ik deze nieuwe optie in Teams voorbij zag komen had ik eerlijk gezegd gelijk een aantal vraagtekens.

Waarom en wat moet je ermee? Hebben we dan niet genoeg aan het wijzigen van onze achtergrond, instellen van een avatar, het aanpassen van licht en soft focus in een vergadering? Wat doet zo’n effect?

Het leek me leuk de effecten uit te testen en mijn ervaring met je te delen. Laat ik beginnen hoe Microsoft verteld wat de deze functie is ‘een nieuwe functie waarmee deelnemers hun videostream kunnen uitbreiden met visuele effecten zoals frames en stijlen’. Dat klinkt in ieder geval leuk! De verwachte datum van uitrol is februari en nu is deze functie al beschikbaar in Public Preview.

Wanneer je Preview aan hebt staan in Teams ben je klaar om de effecten te gaan testen (je kunt dit aan laten zetten door de Admin van je teams omgeving). Als je een vergadering wilt gaan starten kom je in het pre-join scherm terecht. Daar selecteer je video stijlen.

Je hebt de keuze uit Frames en Styles:

Frames: Afbeelden en laag over video heen

Styles: kleurentonen over je video heen

Ook kun je ervoor kiezen video effecten met helderheid en zachte focus toe te voegen. Dat kan allemaal samen met de video effecten.

Je achtergrond wijzigen in Teams zat natuurlijk al lange tijd in Teams. Ik zie ze dan ook regelmatig voorbij komen in mijn Teams meetings. De standaard achtergronden of juist in de stijl van bijvoorbeeld je organisatie als in een logo of een vergaderruimte.

Ik ben zelf wel fan van de Frames of zie in ieder geval wel toepassingen. Je kunt ze nog niet handmatig toevoegen via Teams. Maar mocht dat wel kunnen dan kun je hier leuk mee spelen. Toch je eigen achtergrond en subtiel iets ergens toevoegen. Maar ook vooral als iemand jarig is bijvoorbeeld. Een ballon dat beweegt. Het heeft wel wat.

Dus wat mij betreft afhankelijk van de type vergadering wanneer je ze gebruikt. De styles (kleuren achtergronden) die zie ik nog even niet voor me. Maar wie weet. Misschien wanneer ergens het licht zo slecht is dat het leuk is om te switchen. Of om juist een kleur van jou organisatie in te zetten.

We gaan het ondervinden. Conclusie. Leuk! Een Must? Voor mij niet! Ga ik het gebruiken? Ja! Ik hou ervan om lekker te wisselen en dingen uit te proberen. Zeker op de momenten wanneer een collega jarig is even de slingers op te hangen!

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!