De Wiki Tab gaat verdwijnen in Teams per eind Februari. Oud nieuws? Een beetje. Dit is namelijk al heel lang bekend dat het er aan zat te komen. Toch zijn er heel veel organisaties die nog steeds gebruik maken van de Wiki Tab in Microsoft Teams. Ik kon het dan ook niet laten er toch nog een blog aan te wagen.

Wat is de Wiki Tab eigenlijk?

De Wiki tab die bedoeld was om bijvoorbeeld notities te maken. Een Wiki kwam dan ook in het verleden standaard bij het aanmaken een Team tevoorschijn. Sinds enkele maanden is het standaard creëren al weg. Maar kon je nog wel gebruik maken van je oude Wiki’s of een Wiki handmatig aanmaken.

Waar gebruikte je Wiki voor?

Ik heb diverse dingen voorbij zien komen. Je kunt denken aan:

👏 Afspraken rondom een het Team. Hoe werken we samen en waar gebruiken we dit team voor.

👏 Vergader of samenwerk notities.

👏 Updates die je wilt delen.

👏 Samenstellen van linkjes rondom samenwerken.

Kortom het gaat dus verdwijnen en het goede nieuws is dat je nu nog je Wiki kunt exporteren OneNote. Voorlopig kun je ook nog bij de huidige Wiki’s die er zijn. Maar je kunt ze niet meer kunnen aanmaken.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!