Soms ontgaan sommige functies in Microsoft Teams je weleens. En niet zo gek. De ontwikkelingen van Microsoft Teams gaan erg snel. Het leek me dan leuk om weer een keer een aantal tips te delen waar ik dan ook vaak bij het laten zien van deze tips een reactie ontvang krijg als “Oh kan dat ook”. Hopelijk zit er ook een tip voor jou bij wat je helpt in het gebruik van Microsoft Teams.

  1. Gebruik een onderwerp bij het schrijven van een bericht in een kanaal. Het geeft een beter beeld bij waar het bericht over gaat. Andere kunnen zo makkelijker scannen en zien hoe belangrijk het bericht is.

2. Maak van een bericht dat je hebt ontvangen in Teams direct een Taak aan in To-do. Zo vergeet je nooit meer iets op te volgen en kun jij prioriteren wanneer jij er wat mee gaat doen.

3. Hou je teams omgeving bij met Teams en Kanalen van wat je gebruikt. Archiveer Teams die je niet nodig hebt. Met chats kun je chats verbergen maar ook de personen waar jij het meeste mee samenwerkt pinnen. Een werkomgeving creëren die fijn voor jou werkt en de gegevens die jij nodig hebt is reuze belangrijk. Maak het overzichtelijk en comfortabel.

4. Wist je dat je afbeeldingen direct kunt plakken in een Teams chat. Je hoeft deze dus niet eerst op te slaan en vervolgens te uploaden.

5. Gebruik kanaal meetings zodat je alles kunt verzamelen rondom de meeting die je hebt met de personen die lid zijn van het kanaal. Zo kun je alle bestanden ook direct verzamelen zoals het bijvoegen van bestanden in het kanaal en het maken van notities in OneNote. Over de vergadering kun je ook nog chatten. Daarnaast komen de vergaderingen standaard in de agenda van de personen die lid zijn van een kanaal. Scheelt ook weer werk met iedereen los uitnodigen voor bijvoorbeeld company updates meetings.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!