Afgelopen week namen Jon Jarvis en ik weer een nieuwe video op. Dit keer over Teams Premium. De video is volledig terug te vinden op LinkedIn via deze link.

Microsoft Teams Premium is momenteel beschikbaar in Preview en is een Add-on licentie. Dat betekend dat de functionaliteiten die in Premium zitten niet standaard in de normale Teams licentie zitten. Tijdens bovenstaande video hebben Jon en ik het over Sensitivity Labels in combinatie met Vergaderingen.

In jouw organisatie kun je ontzettend veel verschillende soorten vergaderingen hebben. Denk aan intern, extern, met je team, met partners maar ook vertrouwde informatie dat je deelt of juist helemaal niet vertrouwde informatie en is alles openbaar. De wensen per type vergadering kunnen dan ook verschillend zijn.

Met templates in Microsoft Teams kun je ervoor zorgen dat je bepaalde vergaderopties en ook wel instellingen vooraf gedefinieerd worde. Mag er een opname gemaakt worden tijdens de vergadering? Mag men chatten in de vergadering? Mogen andere gebruikers de vergadering overnemen om te presenteren? Allemaal zaken waar je vooraf over na kunt denken en het met de komst van Templates het de gebruiker makkelijker maak een type vergadering te kiezen.

Een aantal instellingen die je kunt toepassen:

👏 Kies ervoor wie er wel of niet hoeft te wachten in de lobby.

👏 Wie mag er presenteren.

👏 Mag er een opname gemaakt worden.

👏 Mag er gechat worden.

👏 Kun je een chat kopiëren.

👏 Zet encryptie standaard aan

👏 Mogen de microfoons open staan evenals mogen de camera’s aan staan tijdens een vergadering

Kortom een mooie functionaliteit die erbij is gekomen en het vergaderen weer een stukje meer secure maakt en je als organisatie te kiezen hebt wat er met welke data, gegevens of content gebeurd.

Wil je weten wat er allemaal in Teams Premium zit? Hier kun je een mooie link vinden met alle premium functionaliteiten. Wil je weten hoe je Sensitivity Labels en vergadering templates kunt instellen en beschikbaar kunt maken bij de gebruikers bekijk dan deze korte film.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!