Nog even zo aan het einde van het jaar hebben Jon en ik hebben onze derde video opgenomen. Dit keer over Mesh Avatars in Microsoft Teams. Samen maakte we een Avatar in Teams en laten we zien hoe je een Avatar kun toevoegen aan je vergadering.

Maar laten we bij het begin beginnen. Wat is een Avatar?

Een Avatar is een grafische weergave van een gebruiker of personage. Jij als persoon kan ervoor kiezen jezelf na te maken of een ander soort persoon te worden die jij zou willen zijn. Als voorbeeld heb je in het echt bruin haar maar kies je voor je Avatar roze haar. Alles is mogelijk om te zijn wie jij zou willen zijn op dat moment.

Sinds deze week is Mesh Avatars is uit in Private Preview. In je Teams app kun je zoeken op Mesh Avatars en zo aan de slag met je nieuwe Avatar. Je leest hier het artikel van Microsoft.

Zo had ik mijn eerste vergadering als Avatar die vrij onverwachts was maar wel in een setting waar ik prima op kon nemen wanneer mijn kinderen in de buurt zijn. Toch koos ik ervoor een Avatar aan te zetten zodat mijn kinderen niet zichtbaar zouden zijn en ik zelfs nog even kon gaan lopen en bewegen. Natuurlijk is het afhankelijk bij wat voor type vergadering je dit aan zet. Het was in ieder geval erg grappig!

Ik geloof er ook oprecht dat de Avatar in bepaalde vergaderingen een oplossingen kan zijn en een tussenweg is van camera uit zetten of aanwezig zijn als Avatar.

Lijkt het je leuk om meer te zien van Mesh Avatars kijk dan even deze video.

Wat viel mij verder nog op:

๐Ÿ‘ Avatar is makkelijk te maken en je kunt meerdere Avatars maken en kiezen bij welk moment je welke wilt toepassen..

๐Ÿ‘ De keuze is reuze. Jassen, petjes, hoedjes maar ook brillen.

๐Ÿ‘ Je kunt je Avatar en achtergrond al kiezen voordat je een vergadering in gaat.

๐Ÿ‘ Je mond gaat op en neer wanneer je echt aan het praten bent.

๐Ÿ‘ Als Avatar beweeg je een klein beetje en knipper je met je ogen.

๐Ÿ‘ De reacties die je als Avatar wilt geven kun je toepassen door te klikken op reacties.

Al met al leuk om zeker eens mee te gaan spelen en uit te proberen. Voor mij persoonlijk denk ik dat ik goed zal bekijken in wat voor vergadering ik zit en waar het past om als Avatar deel te nemen. Maar of ik het ga gebruiken? Ja ik denk het wel!

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!