Yes, Microsoft Bookings ik ben fan. Ik gebruik de Bookings mogelijkheden dan ook voor alles. Het delen van mijn eigen agenda, het maken van een afspraak met een inwerkproces, het inplannen van trainingen maar ook het boeken van werkplekken of het uitlenen van leenspullen of bijvoorbeeld auto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Maar de persoonlijke Bookings-pagina is nog vrij recent verwerkt in Outlook (online). Erg makkelijk aan te maken! Maar ook voor degene met wie jij een afspraak wilt maken, of de persoon die met jou een afspraak wilt maken in ieder geval heel erg veel gemak door het vinden van een plekje op een eigen pagina die weergeeft wanneer de andere persoon ruimte heeft voor een afspraak.

Hoe maak je een eigen pagina aan?

Via de online versie van je agenda in Outlook. Je klikt dan vervolgens op reserveringspagina bezoeken Deze optie heb je wanneer je werkt met een bord in Outlook online.

Kies ervoor wat mensen mogen boeken. Alleen online of ook fysiek. Een half uur, een uur of misschien zelfs dagdelen of dagen. Openbaar of prive. Met buffertijd of geen buffertijd. Het wijst zich in de tool eigenlijk vanzelf.

De link kun je delen of zelfs wegzetten in je e-mailhandtekening. Degene die de link hebben ontvangen zien zoals hieronder de tijdstippen en dagen dat jij beschikbaar bent.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!