Een nieuwe functie is uit waar ik zeker een blog over moet posten. Het versturen van een chat bericht naar een groep. Je kunt hier denken aan een M365 groep, distributie en security groepen die je benaderen in Microsoft Teams. Deze optie is nu beschikbaar in Public Preview in Microsoft Teams en werkt alleen als je een nieuwe chat wilt opzetten. Wanneer je een groep wilt opzoeken komt deze niet direct zichtbaar. Bij het verder typen van de groep (waarvan je wellicht weet dat deze bestaat) komt deze zeker beschikbaar. Ideaal als je niet overal Teams van wilt aanmaken maar bestaande groepen wilt raadplegen. Denk bijvoorbeeld aan de groep alle gebruikers.

Zo hoef je niet los met allerlei mensen te chatten en hoef je niet te zoeken welke mensen nou allemaal ook weer lid zijn. Duidelijke en makkelijke communicatie naar de juiste personen maakt deze optie dan ook zeker mogelijk! Ga je nu dan toch die WhatsApp groep vervangen voor een intern uitje met alle collega´s? Ik zie daar zeker mogelijkheden. Ook omdat je alle gebruikers van de groep ziet en bepaalde users kan weghalen in specifiek de chat.

Public preview kun je aanzetten door te klikken op de drie puntjes naast je profielfoto in Teams en vervolgens op ” about” kun je vervolgens op “openbare preview” klikken. Heb je deze optie niet schakel dan even met iemand die IT admin is van jullie Teams omgeving. Niet iedereen heeft public functies en dit is een policy. De optie komt ook in de standaard versie van Teams en zal niet lang op zich laten wachten.

Goed om te weten is dat dynamische distributie groepen die gemaakt zijn in Exchange Admin center niet ondersteunend zijn en heeft de chatfunctie een limiet van 250 gebruikers.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!