Gisterenavond was het dan zo ver. Microsoft Ignite! Hier kijk ik altijd maanden naar uit omdat er altijd mooie aankondigingen bij zitten! Om echt tijd in te plannen om digitaal sessies te volgen kan weleens een uitdaging zijn. Voor mij dan. Er komt simpelweg weleens wat tussendoor. Ik ga dan ook veel liever fysiek ergens op af. Maar de eerste dag is goed gelukt als zeg ik het zelf! Ik was dan ook erg blij met Tredion waar we gezamenlijk keken naar de Keynote en direct ook onze gedachten en indrukken konden delen over de aankondigingen. Love it!

Er zijn een aantal dingen die vooral mijn aandacht trekken en waar ik direct mee aan de slag wilde of in ieder geval wat meer van wil weten.

  1. Microsoft Places

Een nieuwe applicatie die zicht richt op de organisatie van hybride werk op kantoor. Het stelt vast dat werknemers uiteindelijk naar kantoor komen om elkaar te zien. Het zorgt voor overzicht, waar zitten mijn collega’s, wie is er die dag en welke werkplekken zijn er bezet of niet. Overzicht!

2. Nieuw design in Teams kanalen

Een nieuwe design in de Teams kanalen. Design dat zich focust op content en discussies wat er het meest toe doet. Berichten die bovenaan verschijnen maar ook het pinnen van berichten die belangrijk zijn. Zo kun je met elkaar in een team ervoor kiezen wat belangrijk is en wat makkelijk terug te vinden is. Ook kun je meer branding van je organisatie of je project toevoegen in een kanaal. Denk hierbij aan een foto of een banner.

3. Teams Premium

Een verzameling van extra functies in Microsoft Teams. De prijzen en de relasedatum zijn nog niet bekend. Je kijgt met premium toegang tot meerdere AI-functies waaronder ‘intelligent recap’. Volgens Microsoft is dat te vergelijken met een digitale assistent voor vergaderingen. Het noteren van onderwerpen van een gesprek en genereert een overzicht van taken die na een vergadering uitgevoerd moeten worden. Wil je meer lezen over premium je kunt hier een mooi artikel vinden.

4. Productivity paranoia

Dat is geen nieuwe update maar wel een onderwerp waar over is gesproken in de Keynote. Uit recent onderzoek (Work Trend Index) kwam naar boven dat 87% van de werknemers denken zeer productief te zijn, maar slechts 12% van de CEO’s is het daarmee eens. Er is een groot probleem tussen wat werknemers doen aan werk en wat leiders niet geloven of dat anders zien. Een tip om te luisteren is de volgende podcast over Productivity paranoia.

5. Expanded reactions

Iets waar veel vraag naar was in Microsoft Teams en we volgens mij ook al wat langer dingen van zien. Maar nog meer emojis…. Meer dan 800 om precies te zijn en voor elke situatie wel een optie om te gebruiken. Mijn eerste gedachte was dan ook wel. Leuk nog meer Emoji’s. Maar hoe belangrijk is dat nou echt? Ik geloof er wel in dat je makkelijker en sneller kan communiceren met een emoji kan aangeven dat je iets gezien of gelezen hebt. Maar ook dat je een stukje plezier kan toevoegen bij chats. Expended reactions zullen beschikbaar zijn in Teams en Outlook in November.

6. Avatars for Microsoft Teams

Jezelf als avatar in een Microsoft Teams meeting. Voor mij is dat vooral grappig. Je kunt drie verschillende avatars designen en daarmee super veel verschillende opties aan toevoegen. Je kunt jezelf toch een soort van laten zien zonder dat je camera aan staat!

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!