Sinds deze week zit storyline (verhaal delen) in de Public Preview van Viva Engage. Zelf ben ik al heel wat jaren fan van Viva Engage (of ook wel Yammer). Mits je het platform maar met de juiste toegevoegde waarde weet in te zetten. Goed nieuws is dan ook wel dat Viva Engage steeds meer verbonden gaat worden met de andere M365 producten zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams. Ik vertel je dan ook meer over Viva Engage in combinatie met Yammer via deze link.

Voor nu wil ik het hebben over het verhaal delen functie die in Public Preview zit. Ik denk dat deze functie zeker een hit kan worden. De uitdaging zit hem wellicht in diverse generaties binnen organisaties met daarbij welke verwachtingen heeft met tot gebruik. Hoe zou dit toegevoegde waarde kunnen leveren? Wat mij erg aanspreekt is dat je storyline kunt lezen en reageren via Outlook, Teams, Yammer en Viva Connections. Het kan dus leuk interactief worden.

Maar wat is het dan precies?

Beeld zegt vaak meer dan woorden. Een foto van een project waar je aan het werk bent. Een foto van je prachtige werkplek waar je trots op bent. Maar ook een mooie plek om je successen te delen. Je kunt het dan ook een beetje vergelijken met de verhalen op Instragram of Facebook. Al blijven deze verhalen aan je profiel hangen en verdwijnen niet.

Hoe kun je het instellen?

Als Yammer admin kun je verhaallijn beheren. Je doet dit bij instellingen.

Dan zie je drie opties:

Openbare preview – wanneer je verhaallijn wilt aanzetten in je organisatie moet deze aan staan. Wanneer het algemeen beschikbar is zal deze knop ook niet meer beschikbaar zijn.

Algemeen beschikbaar – staat standaard aan. Hiermee geef je aan dat wanneer verhaallijn in de standaard functie komt deze aan mag staan.

Preview functies: je zet alle preview functies aan. Dus ook toekomstige functies.

Hoe kun je een story posten?

Je kunt via verschillende wegen een een story posten. Zoals in mijn voorbeeld hieronder via Teams, Viva Engage app en dan Home. Maar ik zou ook kunnen kiezen om naar mijn Storylines te gaan (waar al mijn story’s staan) en daar een story toe te voegen. Onderaan kun je ervoor kiezen in welke community (vroeger waren dat groepen) of in je storyline. Zo kun je dus ook content vanuit jou als persoon wegzetten zonder het perse aan een groep te verbinden. Men kan er voor kiezen jou wel of niet te volgen.

Natuurlijk is er nog zoveel meer om te vertellen hoe je dit kunt gebruiken. Maar er is ook echt een prachtige playbook die uitleg geeft hoe je aan de slag kunt gaan. Maar ook hoe verschillende rollen gebruik kunnen maken van deze functie met voorbeelden van content!

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!