Ik ben fan van Microsoft Bookings. Een persoonlijke Bookingspagina om mijn agenda te delen en een vergadering in te schieten. Zo kan de persoon die met mij een afspraak wil zien wanneer ik beschikbaar ben en daarnaast kan dan de persoon zijn of haar eigen agenda ernaast leggen en een gewenst tijdstip boeken. Dat scheelt gewoon heel veel heen en weer communiceren.

Daarnaast zet ik Bookings ook in voor bijvoorbeeld trainingen op verschillende dagen zodat men kan boeken welke dag voor hen het beste uitkomt. Je kunt zeggen bijvoorbeeld 8 personen per training en dat zit dan een bepaalde dag vol. Maar ook voor werkplek reserveringssysteem of leenauto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken en Bookings kan uitkomst bieden voor heel veel processen.

Maar nu Outlook for me! Ik was hier echt op aan het wachten. Het aantal bookingspagina’s dat ik ooit heb gemaakt zijn ontelbaar geworden. En hoe handig is het dat je nu in Outlook gewoon zelf een knop hebt zitten je eigen bookings pagina kunt maken! Simpel, handig en snel van je eigen persoonlijke agenda. Met een best wel een moderne leuke look!

Maar hoe dan? Via de online versie van je agenda in Outlook. Je klikt dan vervolgens op Pagina reserveringen maken.

Kies ervoor wat mensen mogen boeken. Alleen online of ook fysiek. Een half uur, een uur of misschien zelfs dagdelen of dagen. Openbaar of prive. Met buffertijd of geen buffertijd. Het wijst zich in de tool eigenlijk vanzelf.

De link kun je delen of zelfs wegzetten in je e-mailhandtekening. Degene die de link hebben ontvangen zien zoals hieronder de tijdstippen en dagen dat jij beschikbaar bent.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!

Een gedachte over “Persoonlijke Outlook Bookings tool

Reacties zijn gesloten.