Een chat sturen naar jezelf.. Wie zit daar nou op te wachten zou je denken? Maar toch kan deze functie best wel handig zijn.

Simpel gezegd is het een plekje waar jou gegevens opgeslagen kunnen worden als in documenten, jou ideetjes neergezet kunnen worden die je even snel ergens kwijt wil en is het jou persoonlijke werkhoekje die altijd weer kan raadplegen.

Hoe vaak ik niet mezelf een notitie stuur via de e-mail wat naar enkele zinnen betreft maar zeker nog een keer naar moet kijken en even moet onthouden. Vooral in de vluchtigheid is dit bij mij weleens een actie waar ik voorheen Outlook voor gebruikte en nu Teams.

Het handige kan hem zitten in de verschillende devices waarmee je aan het werk bent en Teams aan hebt staan. Een linkje van bijvoorbeeld een site die ik op m’n mobiel heb ontvangen maar op m’n laptop wil openen. Dat soort dingen!

Deze functie is vrij nieuw en is pas beschikbaar geworden vanaf Juni. Ik moet er nog aan wennen en weet nog niet of dit voor mij voldoende toegevoegde waarde gaat brengen! Let’s find out!

Wanneer je bovenaan in je chats je eigen naam ziet staan heb je deze nieuwe functie. Heb je dat niet is er een workaround om jezelf een chat te sturen.

1. Ga naar je kalender ik Teams en klik op ‘nu vergaderen’

2. Maak een naam voor je vergadering aan. Dat is dan ook de naam van je chat.

3. Start je vergadering.

4. Klik vervolgens op chat en start een chat.

5. Je kunt de je vergadering stoppen.

6. Tussen je chat overzicht kun je nu een nieuwe chat vinden die jij net zelf hebt aangemaakt.

Vanaf dit moment kun je in deze meetingchat typen wat je wilt en deze gebruiken om snel aantekeningen te maken of zelfs om eenvoudig bestanden te delen tussen verschillende apparaten waarop je bent ingezongen met hetzelfde account.