De afgelopen weken zijn er weer een aantal nieuwe Teams functies uitgekomen. Mijn meest favoriete functies deel ik met je!Ze zijn simpel en direct beschikbaar.

  1. Lichtfilter in je Teams vergadering. Je kent het vast wel. Je ziet op een plek waar het eigenlijk net te donker is. Of waar je wel wat licht kunt gebruiken. Of waar misschien een filter net wat mooier uitkomt. Daar is de lichtfilter in Teams ideaal voor. Ik heb hem eigenlijk altijd standaard aan staan. (een beetje lachen mag wel de volgende keer :))
Zonder filter – rechts onderin adjust brightness bij Device Settings
Met de filter aan.

2. Het delen van een venster door tijdens een vergadering met je muis over een app heen te gaan. Je ziet “share this window” tevoorschijnaar komen. Dit gebeurd bij alle apps die je aanklikt en wanneer je dus al in een Teams vergadering zit.

3. Het muten of unmuten van je microfoon tijdens een Teams meeting. Je bent tussendoor ook nog met wat anders bezig maar hoort iemand zeggen.. Je bent gemuted. Daar zijn natuurlijk ook van die fijne snelkoppelingen voor. Maar he op dat moment weet ik het even niet. CTRL spatiebalk daar heb je hem weer. Maar je kunt nu ook je microfoon checken in je taakbalk en zien of je microfoon aan of uit staat! Of zelf switchen. Heel handig!