Ik hoor regelmatig om me heen dat mensen het hebben over “spam” mailtjes dat ze ontvangen vanuit Microsoft. Ik klik die standaard weg hoor ik dan. Toch wil ik je wat laten zien dat deze mailtjes erg waardevol kunnen zijn en hoe ik ze bekijk en belangrijker nog wat ik er uiteindelijk mee doet.

Elke vier weken krijg ik een mail vanuit Viva Insights. Een samenvattings e-mail. Zo staat er in of je voldoende 1:1 tijd hebt gehad met je teamleden. Spreek je je teamleden voldoende en heb je meetings 1:1 om te weten hoe het met degene gaat. Deze inzichten kunnen jou laten zien wanneer je geen 1:1 hebt staan het wellicht tijd is om weer een keer een meeting in te plannen met een teamlid.

Ik ben nogal iemand van als het in mijn hoofd zit dan wil ik het gelijk eruit hebben en vragen of delen. De actie weerleggen ipv wachten tot een aantal uur later dat iemand aan het werk is. Zonder dat ik over na denk dat de andere persoon wellicht een dagje vrij is, avondje Netflix had gepland of gewoon lekker rustig weekend aan het houden is. Deze inzichten laten jou zien hoe vaak je iemand na werktijd contact. Zoals je ziet doe ik het deze maand erg netjes.

Zoals je wellicht in mijn recente blog van deze week heb gelezen ben ik een paar dagen offline geweest wat een bewuste keuze was om lekker te genieten van mijn familie. Mede door deze inzichten die ik bekeek van de afgelopen maanden. Geen rust momenten is voor niemand goed! Een ieder heeft het nodig om bij te komen.

Mijn rustige dagen (dat zijn dagen buiten werktijd tussen 07:30 en 17:00 kan zeker nog beter. In de komende periode wil ik vaker genieten van rustdagen!

Paars is niet gewerkt. Of althans niks van werk aangeraakt.

Leuk om een keer te kijken naar Viva Insight. Er is nog zoveel meer uit de dashboards te halen om jou werkwijze inzichtelijk te krijgen op Focus, Welzijn, Samenwerking en Netwerk. Good to know! Mijn e-mailtjes zijn wel gebasseerd nav een Viva Insights licentie.