Ik ken maar weinig personen die geen gebruik maken van Outlook. Toch ken ik ook maar weinig personen die veel weten wat er allemaal kan met Outlook. Vaak zijn het de “basis” functionaliteiten die je gebruikt. Helemaal niet erg hor. Je kunt het soms ook allemaal niet bijhouden wat er overal weer nieuw bij is gekomen. Tijd om je wat nieuwe dingen te laten zien.

De tips op een rij:

  1. E-mail notificatie in je inbox. Vooral voor de fanatieke online web gebruikers is dit een functie die je dan wellicht een keer is opgevallen. Via https://outlook.office.com kun rechtsboven in je notificaties inzichtelijk maken. Bij mij zie je nu alle personen die mij hebben Getagt! Maar je kunt ook de activiteiten aanpassen naar de gegevens die jij wilt zien of juist niet wilt zien in je meldingen.

2. Editor optie in je Outlook App. Deze spellingscontrole ken je wellicht al vanuit word. Maar sinds kort dus ook beschikbaar in Outlook. Ideaal als je toch even een check nodig hebt.

Message -> Editor

3. Read aloud optie in Outlook app. Een aanrader om een keer te proberen. Al is het maar om even te lachen. Zeker als een stem Nederlands probeert uit te spreken. Ik gebruik het weleens voor lange mailtjes in het Engels. Dat gaat erg goed. Hou ervan om het dan te horen ipv te lezen. Komt toch even net anders binnen. Dan dus zeker een aanrader.

Message -> Read Aloud

4. Beschikbaarheid verzenden. Wanneer je een nieuwe e-mail aanmaakt in je Outlook op je mobiel zie je links onderin een vierkantje met een plusje. Je kunt daar je beschikbaarheid selecteren en aangeven wanneer jij kunt meeten.

Klik op vierkantje met plusje
Selecteer je dagen en tijdstippen

5. Vertalen van een bericht. Automatisch in Outlook Web als via de Outlook app kun je bepaalde berichten laten vertalen. Deze optie kun je aanklikken waardoor je gehele bericht direct is vertaald. Werkt erg goed moet ik zeggen.

translate functie bovenaan in je e-mailbericht