Deze week deel ik mijn 5 dagen lang favoriete Apps in Microsoft Teams. Zo schreef ik gisteren over Yammer in Team en natuurlijk mag Microsoft Forms niet aan mijn favorietenlijst ontbreken.

Microsoft Forms

Wanneer je in een chat zit van je vergadering kun je op het plusje drukken en kun je de App Forms aanklikken en deze toevoegen aan de vergadering.

Je krijgt een paar suggesties om te gebruiken. Handig als je tijdens de veradering een Poll kunt inzetten om te weten hoe het met iedereen gaat bijvoorbeeld. Wij starten onze vergadering altijd met welke kleur ben je. Zo heb je een idee hoe het met iedereen gaat en kun je eventueel rekening houden met andere of geef je een momentje om daar iets meer (als je wilt) over te vertellen. Een voorbeeld was bij mij deze week dat mijn kinderen bijvoorbeeld thuis ziek zijn. Toch handig voor je directe collega’s om dat te weten en was ik een klein beetje oranje :). Zo kunnen ze je helpen of is er begrip wanneer je bijvoorbeeld iets verzet of net iets later een reactie geeft dan anders. Je kunt natuurlijk gewoon zeggen hoe het met je gaat door kleuren te noemen. Groen, Oranje of Rood bijvoorbeeld. Maar Forms komt met deze optie voor mij om te delen in mijn vergadering zodat met het niet hoeft te zeggen maar kan invoeren tijdens de start van je vergadering. Dit werkt natuurlijk erg goed als je een Daily Huddle of een Weekly Huddle inzet voor je team.

Naast meerkeuze vragen kun je ook een quiz opzetten of een Word Cloud. Je leest hier hoe je een Word Cloud kunt gebruiken en hoe dit eruit ziet. Ideaal om mensen direct een quiz te laten doen of input te vragen. Wij gebruiken dat bijvoorbeeld voor onze trainingen en workshops. Heeft iedereen het voldoende begrepen. Ook is het erg leuk om te gebruiken met bijvoorbeeld een uitje van een bedrijf waar je een quiz in wilt verwerken.