Je kunt in Microsoft Teams diverse apps gebruiken. Er zijn er zelfs meer dan 1000 beschikbaar. Zo krijg ik dan ook regelmatig de vraag. Welke gebruik jij? Ik deel de komende dagen mijn favoriete apps met je.

Community’s

Community’s is Yammer. Super handig als je gebruik maakt van Yammer en je dit dus wilt benaderen via één plek. Het een een mooie plek waar je updates in de organisaties kunt plaatsen. Denk aan nieuwe ontwikkelingen, verjaardagsberichten, uitjes maar ook ziekmeldingen. Alles is mogelijk. En het scheelt een hoop interne mail met het versturen van brede communicatie. Het leuke is dat je de mogelijkheid biedt om te reageren. Wanneer je de app in Teams gebruikt en vast zet ontvang je ook notificaties via de Teams Apps en kun je handig via je mobiele Teams app schakelen naar Community’s.

Wat ik veelal wel zie is dat Yammer niet volledig goed wordt ingezet omdat organisatie er mee beginnen maar niet altijd in doorpakken. Je moet mensen echt helpen en eraan herinneren dat je bijvoorbeeld vroeger de hele organisatie een mail verstuurde dat je dat nu via Yammer laat plaatsvinden. Ook moet je regelmatig Yammer open hebben staan anders kun je informatie delen uit de organisatie. Zorg ervoor dat er dus informatie op komt waar men wat aan heeft. Maar je mensen meekrijgt te posten en de content zo waardevol is dat je er wel naar toe moet!

De app koppelen in Teams zorgt ervoor dat je makkelijk naar Yammer kunt komen en ook niks hoeft te missen rondom de notificaties! Als Admin kun je apps ook vastzetten zodat je dat niet zelf allemaal hoeft vast te pinnen.

Een gedachte over “Nummer 1 favoriete app in Microsoft Teams – Yammer

Reacties zijn gesloten.