Nieuwe Teams gebruikers in een bepaald team geautomatiseerd welkom heten en hun bio delen. Heel handig! Zeker als je een team hebt waar de hele organisatie lid van is. Of wanneer je een community hebt in Teams waar je een grote groep personen hebt die deelneemt en er regelmatig nieuwe gebruikers bij komen. Ook kan het handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een project hebt waar meerdere personen bij betrokken zijn en je zo een update krijgt wie er toegevoegd is aan het team met de kans elkaar wat beter te leren te kennen.

Je kunt dit instellen via Power Automate. https://emea.flow.microsoft.com/en-us/galleries/public/templates/1446b44f813842aebc682ce23c79691e/welcome-new-teams-members-and-share-their-bio/

Kies het juiste team wat in de gaten gehouden moet worden of er een gebruiker aan is toegevoegd.

Je hebt de mogelijkheid om de Adaptive Card tekst aan te passen. Je kunt hierin kiezen dat er een Flow Bot of Power Virtual Agent gegevens opvraagd bij de gebruiker.

Kies waaruit je de post wilt plaatsvinden. Vanuit een gebruiker, vanuit een Flow ot of Power Virtual Agents. Kies ook of je dit als chat of in een team wilt versturen. Welke Teamnaam en vervolgens dan ook in welk kanaal.

Ook hierin kun je de tekst aanpassen naar een tekst die bij jou past! Veel succes met uittesten!