Je kent het vast wel. Tijdens een vergadering is een gedeelte van de personen thuis aan het werk en een gedeelte neemt deel in de vergadering op kantoor. Toch wil je verbondenheid houden tussen de personen thuis als de personen die als persoon aanwezig zijn.

Met front-row ervaring zorg je ervoor dat personen als een voorste rij zitten in Microsoft Teams vergadering. Zo is je content goed zichtbaar op je scherm bij het delen van een presentatie en kun je de personen allemaal recht aankijken. Apparatuur is daarbij de key in succes (denk aan twee schermen, een tafel waar je voor kunt zitten en de personen kunt aankijken, goed licht, geluid, en een goede camera). Afhankelijk van de grote van de ruimte zou ik me daar persoonlijk altijd door adviseren omdat de keuze echt reuze is.

Verder kun je alle opgestoken handen zien in de Front Row functie, de chat en groot je presentatie evenals de deelnemende personen die vooraan zitten.

De Front Row ervaring kun je dus als standaard instellen op bepaalde Teams Rooms. Teams Rooms zijn ruimte die je reserveerd voor de personen die op locatie willen deelnemen aan de vergadering. Je doet dit in het Admin center. Hieronder laat ik je zien hoe je dat kunt doen.

Ga naar het Teams Admin center waar je vervolgens doorklikt naar Teams-ruimten in Windows. Je selecteerd daar dan de ruimte waar jij een juiste opstelling hebt voor deze functie.

Vervolgens klik je op Instellingen bewerken wanneer je de ruimte hebt geselecteerd.

Selecteer het vakje Voorste rij in het kopje vergaderingen en klik op toepassen.