Teams Connect ook wel gedeelde kanalen waar je rechten kunt geven op een specifiek kanaal zonder dat de persoon helemaal lid hoeft te worden van het hele Team in Microsoft Teams. Volgens mij zaten we hier al heel lang met elkaar op te wachten!

Hoe is dat nu dan?

Wanneer je nu iemand toevoegt aan een Team wordt die persoon altijd lid van het team en de daarbij horende kanalen met uitzondering van de kanalen die private zijn gemaakt.

Wat gaat Teams Connect opleveren?

Op deze manier gaat samenwerken over de organisatie toch wel echt anders worden. Er zullen minder Teams aangemaakt hoeven te worden. Zo kun je mensen intern uit je organisatie uitnodigen maar ook personen extern aan dat ene specifieke kanaal. Zo kun je nog makkelijker gezamenlijk samenwerken, communiceren onderling, een meeting opzetten en samenwerken op Apps zonder te wisselen van diverse Teams. Goed om te weten is dat bij elke gedeelde kanaal een nieuwe SharePoint omgeving wordt opgezet.

Een voorbeeld: onze marketeer. Die heeft een kanaal in het marketing team voor content, een kanaal voor expert team (private), een stuk marketing onder een ander teams (want niet alle personen hoeven weer niet allemaal bij alle gegevens van Marketing en dan ook het algemeen kanaal waar je standaard aan wordt toegevoegd) voor onze marketing medewerker zal deze oplossing in Teams zoveel gaan opleveren omdat deze persoon nu alles onder haar team kan laten vallen en de shared channels kan inzetten om specifiek de personen lid te maken van wat ze mogen inzien en aan mee mogen werken. Interne en externe samenwerkingen.

Wanneer kunnen we Teams Connect verwachten?

Eind maart zal de uitrol ik preview plaatsvinden. Mijn ervaring is daar wel bij dat het er dan nog niet in alle omgevingen zal zitten. Wil je Preview aanzetten in jou Teams omgeving. Dat kan je klikt op de drie puntjes naast je profielfoto. Selecteer over en kies openbare preview.

Wil je meer lezen over Teams Connect 👉Microsoft Teams Connect shared channels blog.

With Microsoft Teams Connect shared channels, multiple organizations can now work together as one team in a shared workspace for seamless collaboration.
Teams Connect