Het gebruik van Planner is voor vele organisaties niet meer weg te denken. Je maakt een Team aan en verdeeld je taken in een Planner bord. Super handig want je ziet precies wie welke taak open hebt staan en kunt gezamenlijke werken en je taken verdelen aan jou team.

Toch zijn er wat limieten die vast zitten aan een planner bord. En het is belangrijk om deze limitieten wel in je achterhoofd te houden omdat wanneer je werkwijze zo vast zit aan dit planner bord je daar misschien een keer van af moet gaan wijken en opnieuw moet gaan starten. Je kunt hier denken aan een nieuwe kanaal maken met een nieuwe planner of misschien overwegen om je werkwijze voort te zetten in een Microsoft List nu deze ook een nieuwe weergave heeft gemaakt. Lees hier meer over List vs Planner.

Een plan mag max 2400 actieve taken hebben. Dat is in mijn ogen niet heel veel. Maar 9000 is het maximaal aantal taken (dat is dus ook taken die zijn gesloten). Het aantal Buckets (wat lijkt op een Kanban-indeling) mag 200 zijn. Daarnaast mag een gebruiker 200 plannen in bezit hebben en eigenaar van zijn. Wat dit precies is vraag ik me dan ook af. Een persoon kan 20000 taken maken over de verschillende plannen waar deze persoon lid van is en kan maximaal 2000 taken toegewezen krijgen.

klik hier voor de website van Microsoft voor meer informatie over limieten op Planner.

Plan limits

FieldLimit
Maximum active tasks in a plan2400
Maximum buckets in a plan200
Maximum plans owned by a user200
Maximum plans shared with a user300
Maximum tasks in a plan9000
Maximum users shared with a plan100
Maximum contexts on a plan10
Maximum favorite plans for a user30

Task limits

FieldLimit
Maximum assignees in a task11
Maximum checklist items in a task20
Maximum references on a task10
Maximum tasks assigned to a user3000
Maximum tasks created by a user20000
Maximum user-data count in user details10