Een superhandige functie is de gedeelde Teams Agenda. Wat dit betekent? Je kunt een gedeelde agenda toevoegen aan een Teams-kanaal. Zo kunnen de leden van een Team zien wanneer er specifieke afspraken of evenementen zijn. Wat mij betreft een fijne functie wanneer je bijvoorbeeld diverse evenementen wilt plannen en inzichtelijk wilt maken aan een groep mensen. Je kunt ook denken aan een contentkalender of een planning rondom een project.

Zo doe je dat in Microsoft Teams

In onderstaande video leg ik je uit hoe je een gedeelde agenda in Microsoft Teams kunt gebruiken. Liever geen video? Lees dan verder, ik leg stap voor stap uit hoe je de gedeelde agenda toevoegt.

Stap 1: Kies het juiste kanaal

Ga naar het Team en kies het kanaal waar je een agenda wilt toevoegen en klik vervolgens op Tabblad toevoegen.

Stap 2: Voeg een agenda toe

Klik bovenaan op het ‘+’ teken om een agenda toe te voegen. Je komt in het ‘Tabblad toevoegen’ venster terecht. Kies hier kanaalagenda en klik op de knop Toevoegen.

Screenshot Microsoft Teams Tabblad toevoegen
Screenshot Microsoft Teams Toevoegen

Stap 3: Kies de agenda naam

Je kunt de naam van de agenda, die bovenaan zal worden weergegeven in het kanaal, hier een naam geven. Klik vervolgens op toevoegen.

Screenshot MS Teams Kanaalagenda toevoegen

Stap 4: Plan een afspraak in

Er verschijnt een lege agenda voor het hele team. Je kunt een nieuwe agenda afspraak inplannen door twee keer te klikken op het juiste tijdstip. Vervolgens kies je hier welke deelnemers je wilt toevoegen. Dit betekent dat deze personen de afspraak ook in hun eigen agenda te zien krijgen.

Screenshot MS Teams agenda
Screenshot Nieuwe vergadering MS Teams

Hoe dit eruitziet in een agenda? Personen in het kanaal kunnen de agenda zo zien:

Screenshot MS Teams gedeelde agenda

In mijn eigen persoonlijke agenda zie ik ook mijn andere afspraken staan. Handig, hé?

Heel veel succes!