In ontzettend veel processen zit er een actie om iets goed te keuren. Denk aan het goedkeuren van een blogpost, het goedkeuren van een presentatie, het goedkeuren van een foto. Je kan het zo gek niet bedenken maar ergens aangeven dat het goed is doe je nou eenmaal regelmatig. Het kan zijn dat na een goedkeuring het proces stopt of dat er een actie aan vast zit die jij terugkerend eigenlijk altijd moet doen.

Je kunt in Microsoft Teams eens gaan kijken hoe goedkeuringen werkt. Het is ontzettend makkelijk!

Ik leg je uit hoe je dit kunt opzetten:Alleereerst ga je naar de puntjes in je linker menu. Je zoekt de App Approvals.

Daarna maak je ee nieuwe Approval aan rechts bovenin en kiest een Basic Request.

Je kiest wie de approver moet zijn, vult eventueel details in en voegt een linkje of bijlage toe (natuurlijk een URL of bijlage waar die persoon wellicht al bij kan want het zou zonde zijn als je een kopie upload).

Vervolgens klik je op Send.

De goedkeuring komt als melding binnen in Teams en kan direct worden goedgekeurd.

Een vervolgstap is om deze goedkeuringen wellicht te verwerken in een Power Automate. Welke stappen neem je voor een goedkeuring en welke stappen daarna. Misschien kun je daarin wel wat zaken automatiseren. Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld een aanvraag voor een nieuw Team in Microsoft Teams. Jij als organisatie hebt een min aantal personen aangewezen die dit kunnen doen. Bij een goedkeuring kan een vervolg proces zijn dat het Teams na goedkeuring wordt gemaakt!

Meer over goedkeuringen kun je hier lezen op de Tech Community website.