Je hebt ontzettend veel gegevens met datums. Geboortedatums, vervaldatums, verjaardagdatums, jubileadatums en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal datums waar jij wellicht actie op moet ondernemen. Denk aan een bosje bloemen versturen, een nieuw paspoort aanvragen of iemand feliciteren met zijn of haar verjaardag.

Ik ga je mee nemen hoe je een Power Automate kunt gebruiken met een Microsoft List zodat je de persoon die op een bepaalde dag jarig is een felicitatie ontvangt in een Team. Attent he! Nee persoonlijk even feliciteren is natuurlijk nog attenter. Maar je leert hier wel wat je kunt doen een datum en een opvolging van een actie. Ik zeg handig!

Maak een nieuwe lijst. Je kunt dit doen door op de 9 vierkantjes bovenin in te klikken als je in http://www.office.com zit.

Vul de naam in van je lijst en kies waar je deze wilt opslaan. Wanneer je deze zet op Mijn lijsten zal deze op je OneDrive worden worden opgeslagen. Kies vervolgens Maken.

Dan maak je een kolom aan Datum en Tijd en een kolom Persoon. De titel kun je uiteindelijk nog gebruiken voor extra informatie.

Je kiest bovenin Automatiseren en dan Herinnering instellen en vervolgens kies je de kolom waar de datum aan vast zit.

Je kiest hoe de stroom gaat heten en hoeveel dagen van te voren je een herinnering wilt krijgen. In mijn geval wil ik een actie ondernemen op de dag zelf. Dus klik vervolgens op maken.

Je gaat weer naar de 9 blokjes bovenin en klikt op Power Automate. Vervolgens klik je door op My Flows. Daar istie!

Je klikt op je stroom en gaat deze bewerken door op Edit te klikken.

De stroom zou elke dag om 15 uur draaien. Goed om de advances opties nog even te bekijken voor tijdzones. Beetje gek als jij midden in de nacht een berichtje post!

Onderin de stroom kun je de reminder verwijderen. Deze hebben we niet nodig.

Je gaat naar de conditions en klapt deze ook open. Daar verwijder je ook de Send me a reminder email.

Je klikt vervolgens op het plusje en kiest voor Teams. Post message in a chat or channel. (je kunt hier kiezen uit een groepchat of een kanaal). Handig is om de persoon uit de lijst te kunnen halen zodat jou bericht ook nog meer peroonlijk is geworden.

Je bent klaar! Je zal nu nooit meer een speciale datum vergeten.

2 gedachten over “PowerAutomate gebruiken om iemand te feliciteren met verjaardag of jubileum

Reacties zijn gesloten.