Een nieuw jaar betekend bij mij altijd nieuwe doelen stellen. Wanneer ben ik nou blij als het 31 december 2022 is? En hoe kan ik juist die doelen omzetten toch concrete acties?

Vroeger gebruikte ik daar een notitieblokje voor. Of een journal. Of weer een nieuw notieblokje. Er is geen goed of geen fout. Maar ik heb juist mijn doelen en acties sinds vorig jaar verwerkt in mijn Microsoft365 omgeving.

Mijn BHAG zet ik om in kleinere haalbare doelen. Ook wel een doel voor komend jaar. Naar een doel voor komend kwartaal. Daarin maak ik realistische actiepunten. Dat verwerk ik in een Planner bord. Zoals bijvoorbeeld een contentplanning waarin een ritme wordt weergegeven waar ik dan toewerk naar mijn persoonlijke doel.

Voorbeeld

De overige buckets zet ik in voor het daadwerkelijk uitzetten van inhoudelijke content met datums.

voorbeeld

Zo kun je ook Microsoft Planner naast een contentplanning natuurlijk ook gebruiken voor andere doelen (want niet iedereen zijn doel is het bijhouden van content :)). Ik zet op dezelfde manier mijn Teamdoelen, productontwikkeling of andere zakelelijke doelen die ik mezelf heb gesteld in losse plannerbords.

Via Microsoft To do komt alles samen. Mijn planning het komende jaar is inzichtelijk! Eigenlijk elk moment waar ruimte is werk ik aan mijn doelen. Elke dag! Tevens is Microsoft To do ook mijn dump. Alles leg ik vast in To do waar ik nog een keer wat mee wil doen of waar ik direct een datum aan vast gang. Overleggen met collega’s hou ik bij in zogenoemde 1:1. Ik spaar mijn onderwerpen die ik wil bespreken dan ook op. Zodat als ik die persoon een keer spreek meerdere dingen tegelijk kan vragen. Lekker efficient. Ook komen hier mijn taken uit Planner naar voren en de Outlook mailingen die een vlagje hebben gekregen wat voor mij een reminder is dat ik daar nog een keer naar moet kijken.

Zo was vroeger mijn notieblokje leidend of werkte ik met zogenoemde taken via mijn Outlook. Ook wel mezelf een reminders mailen en werken vanuit mijn mailbox. Nu heb ik een makkelijkere manier van werken gevonden die mij zowel inzicht, een dump van ideeen als overzicht geeft! En zo kom ik elke dag weer een stuk dichter bij mijn grotere doel!

Lijkt het je leuk samen een keer te sparren hierover en wil je meer weten hoe ik hier dagelijks mee om ga. Ik help je graag!

Een gedachte over “Doelen stellen en verwerken in M365

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.