Je werkt al een tijdje met Teams maar je hebt nog nooit echt een training gekregen in het gebruik van Teams. Dan is de tip serie op mijn blog vast een zeker een aanrader voor jou. Ik deel laagdempelige tips die jij direct in de praktijk kunt gebruiken en kunt toepassen.

Wanneer je in een chat of kanaal aan het praten bent met verschillende personen is het soms handig om extra aandacht te geven aan een berichtje specifiek voor een persoon in een chat of kanaal of voor alle personen in een kanaal.

Jullie herkennen dit voorbeeld vast en zeker:

Voorbeeld in Outlook

Je stuurt een mail, een persoon stuur je bij de het veld ‘aan’ of misschien gebruik jij al het @<naam> teken in Outlook. De andere personen moeten de informatie uit de mail wel weten, maar hoeven geen actie uit te voeren. Deze personen komen in het veld ‘CC’.

Dit doe je in Teams door het @ teken te gebruiken en daarna de naam van de persoon te typen die er actie op uit moet voeren. Hoe handig is dat?

De ontvanger krijgt hiervoor een melding bij activiteiten. Ook kun je hierop selecteren door middel van het filter icoon. Dit icoon vind je onder het menu Activiteit, kies voor de drie streepjes naast het tandwieltje, de drie streepjes veranderen in drie puntjes, klik daarop en je ziet in het rood het @ teken.

Dit geldt ook voor verborgen kanalen of verborgen Teams, de @mention komt altijd naar boven.

Je kan de @mention ook gebruiken voor een kanaal. Zo wordt iedereen vanuit het kanaal op de hoogte gebracht van het berichtje. Bijvoorbeeld @Algemeen.

Gebruikte jij al de @mention in Teams?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.