De Oculus 2 is onderdeel geworden van mijn thuiswerk plek. Zo hadden we vanavond ook onze Keynote van Tredion met al mijn collega’s. Hoe vet is dat!

Een virtuele wereld welke zich bevind op internet waarin je virtueel mensen kan ontmoeten, virtueel kan gamen, virtueel sporten en virtueel events kunt bezoeken. Een gevoel van samenkomen en dan toch net even anders dan via een laptop scherm.

Omdat de huidige maatregelen ons verhinderen om dit jaar samen te komen in de echte wereld voor onze jaarlijkse Keynote doen we het dit jaar voor het eerst in de virtuele wereld. En met succes!

Met behulp van deze VR bril ontmoeten wij elkaar op onze Keynote waar samen kunnen komen voor praatje, presentatie kunnen volgen en met elkaar aan de bar de drankje kunnen doen. 🥂

Mijn conclusie. Het samenkomen is fijn. Het geeft echt een nog beter gevoel van samenzijn dan via een Teams of een Zoom meeting. Dit omdat je echt voor je gevoel in een ruimt loopt. Het is een goed alternatief van samenkomen maar kan natuurlijk niet op tegen de echte wereld wat mij betreft. Maar tegelijkertijd het is wel heerlijk efficiënt. Geen reistijd, zo vanuit huis netwerken, borrelen, sporten of zelfs feesten. Daarnaast is het fantastisch om even op je favoriete vakantie bestemming te landen en je werkdag af te sluiten met heerlijk video van de Malediven. Heel even dacht ik dat ik er echt zat. Heel even dan! Dikke plus als je dus als werkgever net wat meer wilt doen en je collega’s samen wilt brengen!

En Microsoft Teams dan? Ja het zit eraan te komen dat dit geïntegreerd gaat worden in Microsoft Teams om een extra dimensie te geven aan het video vergaderen. Ik ben er klaar voor en heb heel veel zin in.

Wil je dit een keer beleven? Het lijkt me leuk jou ook deze ervaring mee te kunnen geven. Nodig me gerust een keer uit.

Groetjes Femke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.