Steeds meer vrouwen kiezen voor een baan in de IT-branche. Toch is de diversiteit binnen technische bedrijven nog altijd laag. Achterhaalde stereotypering vormt de basis voor de genderkloof. Een goede balans tussen mannen en vrouwen kan de productiviteit en creativiteit op de werkvloer verhogen, essentieel dus dat diversiteit op elk niveau plaatsvindt.

Met IT-dienstverlener Tredion heb ik Dutch Women in Tech (DWIT) opgezet, een platform voor en door vrouwen in de techniek. Wij richten ons vanuit DWIT op vrouwen in de IT. Wij willen vrouwen inspireren om te kiezen voor een carrière in de IT.

Samen met andere vrouwen in de techniek zetten wij ons in voor meer vrouwen in de IT. Via ons platform verbinden we deze vrouwen met elkaar. Dit doen wij onder andere door vrouwen in de IT te interviewen, events te organiseren en in gesprek te gaan over werken in de IT-branche. Wat zijn de mogelijkheden? Wat kun je verwachten? En natuurlijk; waarom zou je de stap moeten zetten naar een carrière in de IT?

Lees de verhalen van toonaangevende vrouwen in de IT
Via ‘Kennis’ delen wij interviews met vrouwen in de IT én vrouwen die hun eerste stappen in de branche zetten. Hierin vertellen we meer over hun weg naar een carrière in de IT, hoe zij dit ervaren en vragen we hen om tips voor andere vrouwen die overwegen deze stap te maken.

Leer meer over de mogelijkheden van de IT-branche tijdens events
Wij organiseren online events (voorlopig nog online) en  waarin vrouwen in de IT meer vertellen over hun loopbaan. Maar ook coaching tips, een virtueel bakje koffie met elkaar.

Ga in gesprek met inspirerende vrouwen via de Teams-omgeving
Je kunt je aanmelden voor onze Teams-omgeving. Hier delen wij tips over werken in de IT en hoe je de overstap kunt maken. Ook geven we de mogelijkheid om in gesprek te gaan met elkaar en zo meer te leren over welk carrièrepad bij jou zou kunnen passen. 

Naast dat wij vooral vrouwen willen inspireren de IT in te gaan denken we dat we vooral vrouwen die al in de IT zitten dit platform kansen geeft om jouw andere te ontmoeten en te kunnen netwerken. Mij heeft dit al enorm veel opgeleverd. Ik heb al wat verschillende ontmoetingen gehad met vrouwen die bijvoorbeeld in een rol zitten waar mijn ambitie ligt. Maar ook met vrouwen die twijfelde over of de IT wel zo leuk is. Of organisaties die aan het onderzoeken zijn hoe hun meer vrouwen kunnen aantrekken tot hun organisatie. Als je juist die specifieke kennis en ervaring kunt delen kom je wat mij betreft altijd verder.

Zie ik je wellicht bij een volgend evenement of in onze community? Tot dan!

Groetjes Femke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.