De maand Maart is nog niet voorbij maar toch deel ik graag mijn inspiratiebronnen van de afgelopen maand. Dit zijn dingen waar je misschien zelf ook mee aan de slag kunt of wat jou misschien ook wel aan het denken zet. Have fun.

International Womens Day – Je tijdlijn heeft er vast mee volgestaan. De vrouwen laten van zich horen. Helaas is het nog steeds erg hard nodig. Zelf werk ik een omgeving waar een klein gedeelte vrouw is. En als er al vrouwen in de IT aan het werk zijn zijn dat voornamelijk rollen die weinig of helemaal niet met de techniek te maken hebben. Microsoft is zo’n organisatie waar bepaalde vrouwen hun rolmodel oppakken en juist de vrouwen in de spotlight zetten om zo meer vrouwen aan te spreken en te laten zien dat diversiteit belangrijk is! Ik neem dan ook deel aan de Women in Teams Community en MVP women in Tech Series. Het is fijn om andere vrouwen te spreken geinspireerd te worden door bijvoorbeeld het aanhoren van elkaars ambitie, succesverhalen maar ook de tech inhoudelijke zaken of bijvoorbeeld nieuwe fuctionaliteiten.

Daarnaast discussieer ik graag mee op clubhouse over Vrouwen in de IT en wat er nodig is om meer vrouwen in te laten zien dat de IT hele leuke kansen biedt. Zo beschikken vrouwen vaak meer softskills die ook ontzettend hard nodig zijn in de IT. Hoe ga je om met partime werken als werkgever? Verschil tussen solliciteren tussen de man en een vrouw en wat dacht je van de loonlijst. Zit er verschil tussen man en vrouw in jouw organisatie? Onderwerpen waar je graag eens over meedenkt en je mening kan geven. Wil je eens deelnemen stuur me gerust een bericht dan zorg ik ervoor dat je een link krijgt bij de volgende meeting.

2. Boeken Het groot online werkvormenboek deel 3.

Het groot online werkvormenboek 3

Het happy Office Manifest. Een inspiratiebron voor online vergaderen, opleidingen en andere bijeenkomsten. Hoe zorg je voor een positieve werkcultuur. Dit boek geeft je gelijk tips waar je als organisatie mee aan de slag kunt rondom werkgeluk.

Een inspiratiebron voor online vergaderen, opleidingen en andere bijeenkomsten.

Het happy Office Manifest. Hoe zorg je voor een positieve werkcultuur. Dit boek geeft je gelijk tips waar je als organisatie mee aan de slag kunt rondom werkgeluk.

Good Guys: How Men Can Be Better Allies for Women in the Workplace. Een boek wat je moet lezen en veel tips te vinden zijn voor de wat kleine organisaties.

Image
Mijn Sony camera die ik heb ingesteld als webcam voor nog beter beeld tijdens mijn vergaderingen.

3. Teams like a Boss – Wil je een upgrade geven aan de je teamsmeetings dan is Teams like a Boss een aanrader. Met OBS kun je camera aansluiten als Webcam en kun je switchen tijdens je Teams meeting tussen diverse camera’s. Daarnaast kun je dingen als je logo, afbeeldingen en video’s kwijt in OBS waarbij het gebruik van OBS wel wat weg heeft van Photoshop. Een Next Level Meeting experience! Ik maakte een mooie achtergrond in een rijdende auto. Hier kun je zelf ook een mooie achtergrond kiezen voor een auto en bekijk in het filmpje (eerste link) hoe je in kan stellen dat het beeld uiteindelijk bewegend is. Maak er een gave show van!

4. 2030 Twitter post van Chris Herd die meer dan 1500 personen sprak over remote werken. Zijn uitkomensten over o.a. losing talent, Diversity en Inclusion, Working to much en nog heel veel onderwerpen waar wat mij betreft elke organisatie stil bij moet staan om te kijken hoe ze hier mee om gaan en waar er bijvoorbeeld kansen liggen.

Image

5. Microsoft Ignite – Het evenement waar je je kennis vandaan kunt halen en waar de nieuwste ontwikkelingen bekend worden gemaakt vanuit Microsoft. Dit keer vanuit huis en niet ergens aan de andere kant van de wereld (inclusief baby en eten koken). Wat mij betreft is dit het evenement van het jaar waar je geinspireerd kan worden! Kijk hier The Book of News waar alle aankondigingen in staan.

Image

6. Licht, camera en actie – Ik wil al enige tijd mijn werkplek voorzien van een upgrade. Een lampje voor het opnemen van video’s, mijn Sony camera als webcam, grotere beeldschermen en wellicht in de toekomst een microfoon. Een simpele lamp van een paar euro heeft al een groot effect voor je vergaderingen en wanneer net je gezicht iets meer is uitgelicht en in je ogen een lampje zichtbaar is zie je er net wat fitter uit! Dat je dan daarnaast gewoon in je traininsgbroek aan het vergaderen bent ziet niemand :)! Heb jij nog leuke tips rondom een uitbreiding van je werkplek deel ze met me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.