Agile werken. Wat is het nou eigenlijk? Ik merk dat er steeds meer organisaties in mijn omgeving de Agile manier toepassen. Soms gaan organisaties radicaal om met de hele organisatie en andere passen een klein stukje in de organisatie toe. Tijd om mezelf eens wat te verdiepen in deze manier van werken.

Naar mijn idee is deze manier van werken een super hotte werkwijze die vooral organisaties helpt om zo innovatief mogelijk te kunnen werken en hun doelstellingen te kunnen behalen. Deze methode zorgt er namelijk voor dat je snel aan de slag gaat met het ontwikkelen maar ook snel veranderingen kunt doorvoeren als deze beter aansluit bij de zich verder ontwikkelende klantwensen. De opdrachtgever en opdrachtnemer vormen samen een krachtig team en ontwikkelen samen de processen en producten continu.

Met korte sprints zorg je ervoor dat je iets ontwerpt, oplevert en feedback ontvangt. Je moet met deze manier van werken goed om kunnen gaan met constante verandering en feedback. Het team is verantwoordelijk voor het projectresultaat.

Daarnaast heeft een team de volgende waarden. Openheid, focus, moed, respect en commitment. De sleutel tot succes van samenwerken. Wat mij betreft voor een ieder de moeite om er als bedrijf eens in te duiken wat Agile werken wat kan opleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.