Zelf heb ik gelukkig een eigen werkkamer waar ik een prima achtergrond sfeer heb gemaakt met led-lampjes in de kleuren van Wortell. Voor een paar euro heb je licht stripjes gekocht die je leuk op verschillende plekken in je kamer kunt neerleggen en plakken en maken wat mij betreft echt het verschil in hoe je werk ruimte eruit ziet tijden een vergadering.

Sinds vandaag is er een nieuwe achtergrond optie beschikbaar in Microsoft Teams onder Teams Preview. Instellen van een greenscreen. Je ziet deze optie onderaan bij de Video-effecten. Toch zie ik veel mensen om me heen die niet een eigen kamer hebben bijvoorbeeld of een kamer die ook gebruikt wordt als bijvoorbeeld een washok. Een groen scherm kan dan een uitkomst bieden om toch een nette achtergrond te hebben en alle rommel eromheen niet zichtbaar te hebben.

Maar je kunt toch ook gewoon een andere achtergrond toevoegen of kiezen? True. Dat kan. Maar wanneer je dus een greenscreen gebruikt en deze optie toepast in je meeting zal je zien dat je haar niet half weg valt of in de achtergrond wanneer je dus een achtergrond kiest.

Lijkt het je leuk om te abonneren? Je ontvangt bij het plaatsen van een nieuwe blog direct een mail in je mailbox.