De meeste zullen inmiddels ChatGPT al eens getest hebben sinds dat het beschikbaar is nu ruim een jaar. En bij het testen wat waren en zijn we allemaal super versteld wat deze tool kan. Het voelt als een hele nieuwe stap vooruit in de technologie en de mogelijkheden die het ons allemaal biedt. Ik kan wel zeggen dat ik ChatGPT dan ook dagelijks gebruik. Je kunt hier denken aan “maak 10 interessante vragen over persoon x voor een podcast”. Ik kan er zeker 5 standaard gebruiken en heb een begin van mijn vragenlijst waar ik mee verder kan. Of “maak een intro over ChatGPT”. Jaa dat soort dingen kun je prima kwijt in ChatGPT en geeft je handvaten om mee verder te kunnen.

Maar nu.. Staan we echt op het punt om echt allemaal anders te gaan werken? Ja we gaan ECHT allemaal anders werken in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd! De tools die er aankomen de komende periode in het Microsoft platform zullen ervoor gaan zorgen dat we zelf andere taken op ons kunnen nemen die wellicht wat minder praktisch zullen zijn. Daar dromen we toch allemaal van? Of juist niet en vinden we het eng? Ik neem je verder mee wat er nu al is en een aankondiging die Microsoft vandaag deed.

Copilot voor github

Dat is er al een een tijdje, waarbij het de afgelopen weken is aangekondigd dat het als algemeen beschikbaar komt voor organisaties. https://github.com/features/copilot

Power Plafform

Er zijn aankondigingen geweest waarbij op het Power Platform met simpelweg een beschrijving bijvoorbeeld je app te ontwerpen, maar ook de mogelijkheid om formulieren te maken van simpelweg schetsen wat je met een pen maakt en zo je app gebouwd wordt. Maar ook gen-AI die ook in Power Virtual Agents opduikt.

Bing

Bing is die een verandering heeft gemaakt met de komst van GPT4.0 erin.

What’s next 🙂 Microsoft 365 Copilot

Vandaag was de aankondiging van Microsoft 365 Copilot. Microsoft 365 Copilot zal de waarop we allemaal creëren en innoveren veranderen, de snelheid waarmee we werk gedaan kunnen krijgen zal versneld worden, en die ons allemaal zal helpen onze productiviteit en de kwaliteit van wat we doen enorm te verbeteren. Ik ben versteld. En dit is nog maar het begin!

Graag zou ik je willen aanraden deze video te bekijken https://t.co/U8tdSrnxIH en dit deze blog vanuit Microsoft eens te lezen over de aankondigen van Copilot https://www.microsoft.com/en-us/worklab/ai-a-whole-new-way-of-working

Ik kijk er in ieder geval naar uit wat er komen gaat en heb er zin in om mee aan de slag te gaan! Een leuke video over Power Apps CoPilot is https://www.youtube.com/watch?v=FMEQT8NC-5I&feature=youtu.be

Lijkt het je leuk om te abonneren? Je ontvangt bij het plaatsen van een nieuwe blog direct een mail in je mailbox.